Skip to main content

Γιάνκοβιτς: «Πάμε στο Final 8 με στόχο να μπούμε στον τελικό»

Για την σπουδαία νίκη με ανατροπή επί της Λιμόζ, την συνέχεια της ΑΕΚ στο BCL αλλά και το επερχόμενο Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Αναλυτικά ο φόργουορντ της Ένωσης μίλησε:

Για το ότι κέρδισαν από το -20: «Όταν κυνηγάς ένα παιχνίδι απ’ την αρχή και είσαι πίσω 20 πόντους εντός έδρας, κεκλεισμένων των θυρών, σ’ ένα γήπεδο που δεν έχει κόσμο για να σε βοηθήσει να το γυρίσεις και παίρνεις μια ενέργεια απ’ τον πάγκο, απ’ το συμπαίκτη σου, απ’ την ομάδα γενικότερα, δείχνει ότι η ομάδα έχει αρκετές δυνατότητες και δυναμική να κάνει πράγματα».

Για το τι κρατούν απ’ το παιχνίδι: «Ο καλύτερος οδηγός είναι ότι πρέπει να παίξουμε όπως παίξαμε στα τελευταία 13 λεπτά, που παίξαμε πολύ «σκληρή» άμυνα στο όριο του φάουλ, έτσι ώστε να μην τους αφήνουμε να παίξουν το παιχνίδι τους. Να μην αφήνουμε γενικά καμία ομάδα να παίζει το παιχνίδι της, γιατί αν είσαι physical και πας σε μάχες σώμα με σώμα η άλλη ομάδα δε μπορεί ν’ αντιδράσει τόσο καλά. Επίπεδή το ρόστερ μας είναι αρκετά μεγάλο και έχουμε παίκτες να μπαίνουν, να βγαίνουν και να βοηθούν, νομίζω ότι άμα το πάμε σε μάχες σώμα με σώμα δε θα είναι εύκολο για οποιαδήποτε ομάδα».

Για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λιμόζ: «Η Λιμόζ έχει κάτι να διεκδικήσει ακόμα, γιατί ίσως να είναι το τελευταίο της «χαρτί» για να έχει κάποιες ελπίδες να προκριθεί στο Top-8. Είναι ένα ματς που το θέλουμε, ξέρουμε τι αξία θα έχει το «διπλό» στη Γαλλία και πάμε γι’ αυτό».

Για τον όμιλό τους: «Όταν περάσαμε σ’ αυτόν τον όμιλο ξέραμε ότι ήταν δύσκολο. Πήγαμε σ’ ένα παιχνίδι στη Γαλατασαράι και κερδίσαμε δίκαια, παίξαμε πάρα πολύ δυνατά και οργανωμένα. Εχθές γυρίσαμε το ματς που ήταν κομβικό για ‘μας για να έχει και αξία η νίκη μας στην Τουρκία και από ‘κει και πέρα προχωράμε για να περάσουμε στους τοπ-8».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Αυτό που θέλει η ομάδα και εγώ σαν Βλάντο είναι ο κόσμος να «αγκαλιάσει» την ομάδα ακόμα περισσότερο. Το έχουμε ανάγκη να ‘ναι δίπλα μας ειδικά στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται από Μάρτιο και μετά. Νομίζω ότι σαν σύνολο έχουμε πολλά να ελπίζουμε και να περιμένουμε απ’ τη φετινή χρονιά».

Για το στόχο της ΑΕΚ στο Final-8: «Με τεράστιο σεβασμό στο σύλλογο του Πανιωνίου, γιατί έχω περάσει από εκεί και είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής και της καριέρας μου, πιστεύω ότι χρέος μας είναι να περάσουμε στα ημιτελικά και από ‘κει και πέρα μένουν δύο παιχνίδια στα οποία ποτέ δεν ξέρεις. Πάμε με στόχο να μπούμε στον τελικό και μετά ένα παιχνίδι είναι, όλα γίνονται».

Για το ότι θα παίξει με την πρώην ομάδα του στα προημιτελικά του Κυπέλλου: «Είναι ξεχωριστή εμπειρία για ‘μένα. Χαίρομαι πάρα πολύ που ο Πανιώνιος μετά από αρκετά χρόνια ξαναγυρίζει στο προσκήνιο, έστω και από πιο κάτω κατηγορία. Είναι πάρα πολύ ωραίο να βλέπεις ότι μια ομάδα με την οποία πέρασες πάρα πολύ ωραία χρόνια «ξαναπατάει» στα πόδια της και οδεύει προς τα εκεί που ανήκει ουσιαστικά. Ο Πανιώνιος ανήκει στην Α1 και γιατί όχι και στο να παίζει και στη Ευρώπη».

Για το Final-8: «Είναι πάρα πολύ ωραίο! Μιλάμε για 8 ομάδες, για πάρα πολλούς παίκτες. Είναι πάρα πολύ ωραία εμπειρία και πάρα πολύ ωραίο αυτό που γίνεται. Είναι εξαιρετικό, είναι κάτι που γίνεται στο εξωτερικό αρκετά χρόνια και επιτέλους ήρθε και στην Ελλάδα. Θα βοηθήσει πάρα πολύ και στο κίνητρο και στους στόχους σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν».