Skip to main content

Κύπελλο Ανδρών: Την Πέμπτη 12/1 η κλήρωση για την θέση του Πανιώνιου στο Final 8, πιθανό συναπάντημα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στον ημιτελικό

Ο Πανιώνιος, μετά την κατάκτηση του UNICEF Trophy, εξασφάλισε την παρουσία του στο Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών και την Πέμπτη 12/1, η ομάδα της Νέας Σμύρνης, μέσω σχετικής κλήρωσης, θα μάθει την θέση την οποία θα καταλάβει, όπως προβλέπεται από την σχετική προκήρυξη.

Όπως ενημερώνει η ΕΟΚ, η θέση που θα καταλάβουν οι «κυανέρυθροι», θα μετακινήσει προς τα κάτω τις υπόλοιπες επτά ομάδες. Να σημειωθεί πως αν ο Πανιώνιος κληρωθεί σε μία εκ των δύο πρώτων θέσεων, τότε είναι πιθανό Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να συγκρουστούν, όχι στον τελικό, αλλά στον ημιτελικό του Final 8. Σε αντίθετη περίπτωση, οι "αιώνιοι" θα μπορούν να συγκρουστούν μόνο στον μεγάλο τελικό.

Αντίθετα, αν ο Πανιώνιος κληρωθεί στην 8η θέση, τότε η σειρά κατάταξης των επτά πρώτων ομάδων θα παραμείνει ως έχει, βάση της βαθμολογίας της Basket League. 

Να θυμίσουμε πως στα προημιτελικά θα κοντραριστούν οι ομάδες 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5 της σειράς κατάταξης, με την διοργάνωση να διεξάγεται στα "Δύο Αοράκια" της Κρήτης, από 16-19 Φεβρουαρίου. 

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Την Πέμπτη 12/1 θα διεξαχθεί η κλήρωση για τη Δ’ φάση του κυπέλλου ανδρών και συγκεκριμένα όπως προβλέπεται από την προκήρυξη για τη θέση που θα καταλάβει η ομάδα που κατέκτησε το UNICEF Trophy, δηλαδή ο Πανιώνιος.

Η θέση που θα καταλάβει, θα μετακινήσει προς τα κάτω τις υπόλοιπες ομάδες, ενώ εξυπακούεται ότι δεν αλλοιώνεται η σειρά κατάταξης των ομάδων της basket league εφόσον ο Πανιώνιος λάβει τον αριθμό 8.