Skip to main content

Ο Π. Ταυρόπουλος στο Superbasket: «Για να είσαι σοβαρός, πρέπει να σέβεσαι τον εαυτό σου και τον κάθε αντίπαλο σου»

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Περικλής Ταυρόπουλος μίλησε στο superbasket.gr για τις απόψεις του για το Final 4 του Unicef Trophy, του οποίου η κατάκτηση οδηγεί στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και για την φιλοσοφία και την νοοτροπία που θέλει να έχει η ομάδα του.

Ένας από τους πιο έμπειρους προπονητές των εθνικών κατηγοριών είναι ο Περικλής Ταυρόπουλος, ο οποίος έχει γράψει χιλιόμετρα σε αυτές τις λίγκες, έχοντας πολλές επιτυχίες. Βέβαια, μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει και δύο ντάμπλ στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ και δύο χρυσά μετάλλια στο «πρωτάθλημα Μικρών Κρατών» με την Εθνική Κύπρου. Την φετινή σεζόν, ο Έλληνας κόουτς έχει αναλάβει τον Πανιώνιο, μετά την τρίτη θέση με τον Έσπερο στην περσινή σεζόν.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει βάλει ψηλά τον πήχη και αυτήν την στιγμή είναι πρώτη στον δεύτερο όμιλο της Β' Εθνικής, έχοντας κάνει 9/9. Υπενθυμίζουμε ότι ο Πανιώνιος κληρώθηκε στα ημιτελικά του Final 4 του Unicef Trophy, να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή, ενώ η ομάδα που θα επικρατήσει θα βρεθεί αντιμέτωπη στον τελικό με τον νικητή του ζευγαριού ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-ΑΣ Παπάγου.

Οι κυανέρυθροι έχουν μεγάλη ιστορία με το Κύπελλο Ελλάδας, αφού το κατέκτησαν το 1991, ενώ ήταν φιναλίστ, δηλαδή πήγαν στον τελικό, το 1977 και το 1995.

 

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο προπονητής Περικλής Ταυρόπουλος στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Για την διοργάνωση του Final 4 του Unicef Trophy: "Είναι ένας καινούργιος θεσμός με τον τρόπο που γίνεται. Δίνει κίνητρο να πάνε αρκετά ψηλά ομάδες πιο χαμηλών εθνικών κατηγοριών. Σαν πρώτη άποψη ακούγεται πολύ καλό και είναι επιτυχία ότι πήγανε τρεις ομάδες της Α2 και μια ομάδα από την Β' Εθνική, οπού είμαστε εμείς. Γενικότερα, όσοι πήγανε εκεί το θεωρώ ότι είναι επιτυχία για τις ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό κιόλας σαν ηθική αξία, αφού μεγάλος χορηγός είναι η Unicef. Αυτό είναι κάτι σημαντικό. Από εκεί και πέρα, για να έχει απόλυτη επιτυχία και να μην υποβαθμίζεται αυτό το όμορφο πράγμα  που πάει να θεσπιστεί, οι ομάδες που επρόκειτο να πάρουν μέρος θα πρέπει να δηλώνουν αν θέλουν να συμμετέχουν ή όχι.  Εμείς παίξαμε τέσσερα παιχνίδια για να έρθουμε εδώ στο Final 4 και τα τρία ήταν με ομάδες της Α2"

Κύπελλο Ελλάδας (Β' Φάση – 3η Αγ.) : Στο Final Four ο Πανιώνιος | |  Basketa.gr

 

Για την φιλοσοφία της ομάδας του:  "Σχετικά με το στόχο της φιλοσοφίας μας από την αρχή τον βάζει η διοίκηση. Και ο προπονητής αν θέλει δέχεται τον στόχο και ακολουθεί το πλάνο, που για φέτος είναι η άνοδος. Έχουμε δέκα παιδιά καινούργια και ήταν δύσκολο να βρούμε την χημεία. Παιχνίδι με παιχνίδι νομίζω παίζουμε καλά. Στα χαρτιά υπάρχουν τρεις ομάδες που φαίνονται πιο δυνατές από τις άλλες. Στον άλλον όμιλο ο Μίλωνας και η Μύκονος, στον δικό μας όμιλος εμείς. Αλλά πραγματικά εγώ δεν μπορώ να το ισχυριστώ αυτό. Κάθε Σάββατο, κάθε αγώνας κερδίζεται με πόνο, με αίμα και το εννοώ αυτό που λέμε. Έχουμε πολλά παραδείγματα ομάδων που είχαν τα μεγαλύτερα μπάτζετ και δεν κατάφεραν να ανεβούν. Άρα, θεωρώ για να είσαι σοβαρός, πρέπει να σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου και να σέβεσαι τον κάθε αντίπαλο, όσο και αν στα χαρτιά φαίνεται αδύναμος. Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν είναι εύκολο. Για αυτό, πρώτα είναι η ομάδα και μετά οι παίκτες".