Skip to main content

Ο Μ. Κουρής στο Superbasket: «Μεγάλη τιμή το Final 4, αν δεν είσαι σοβαρός στην Elite League μπορεί να χάσεις από οποιονδήποτε»

Ο προπονητής του ΑΣ Παπάγου, Μιχάλης Κουρής μίλησε στο superbasket.gr για το Final 4 του Unicef Trophy, του οποίου η κατάκτηση οδηγεί στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, για το πόσο σημαντικό είναι μια ομάδα να είναι σαν μια οικογένεια, για τον κόσμο που αποτελεί τον έκτο παίκτη του συλλόγου τους, αλλά και για το επίπεδο τηςElite League της φετινής σεζόν, που την χαρακτήρισε συναρπαστική.
 
Στο τιμόνι του ΑΣ Παπάγου τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ο προπονητής Μιχάλης Κουρής, με την ομάδα την περσινή σεζόν να ανεβαίνει από την Β' Εθνική στην ανανεωμένη Εlite League. Μετά από δύο σερί νίκες, οι "στρατηγοί" έχουν ρεκόρ 6-4 και βρίσκονται μια νίκη μακριά από την 5η θέση που οδηγεί στα playoffs. 
 
Οι κυανόλευκοι έχουν ένα σωματείο που έχει αφήσει το στίγμα του στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ κυρίως την δεκαετία του 1990, οπού μεταξύ άλλων, συμμετείχαν δύο φορές στο Κύπελλο Κόρατς, ενώ προκρίθηκαν και μία φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας την σεζόν 1989-1990, οπού εκεί όμως ηττήθηκαν στο γήπεδο του Σπόρτιγκ από τον πανίσχυρο Άρη του Ιωαννίδη, του Γκάλη και του Γιαννάκη.

Στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας την φετινή σεζόν θα συμμετέχουν οι επτά πρώτες βαθμολογικά ομάδες του πρώτου γύρου της Basket League και η νικήτρια ομάδα του Final 4 του UNICEF Trophy, οπού θα προκύψει από συλλόγους των εθνικών πρωταθλημάτων (Elite League, Β' Εθνική και Γ' Εθνική). Ο ΑΣ Παπάγου κληρώθηκε στα ημιτελικά να αντιμετωπίσει την ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ, ενώ η ομάδα που θα επικρατήσει θα βρεθεί αντιμέτωπη στον τελικό με τον νικητή του ζευγαριού Ηρακλής-Πανιώνιος.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο προπονητής Μιχάλης Κουρής στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Για τις απόψεις του για το Final 4 του Unicef Trophy: "Είναι μεγάλη τιμή και είναι πολύ ωραίο που φέτος γίνεται η διοργάνωση σε στυλ Final 4. Μας δίνει και εμάς τις μικρότερες ομάδες μια δημοσιότητα, κάτι που δεν είχε για εμάς το Κύπελλο Ελλάδας, γιατί για να την έχουμε έπρεπε να προχωρήσουμε μέχρι τους γύρους με τις ομάδες της Α1. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Eιδικά και αν  κερδίσουμε το Unicef Trophy και αν πάρουμε και τα μετάλλια, θα είναι κάτι που θα το θυμόμαστε για όλη μας την ζωή. Και πάντα ένα τρόπαιο είναι πολύ σημαντικό ". 
 
 
Για την δυνατότητα συμμετοχής μιας ομάδας των εθνικών πρωταθλημάτων (Elite League, Β' Εθνική, Γ' Εθνική) στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας: "Είναι τιμή να πας και να βρίσκεσαι με τους κορυφαίους της Ελλάδας. Πολλά από αυτά τα παιδιά, τα βλέπουμε στην τηλεόραση. Οι δικοί μας παίκτες μπορεί και να μην πάνε ποτέ σε αυτό το επίπεδο ή ακόμη και να μην ξανα αγωνιστούν στην Α2, για αυτό είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να έχουν αυτές τις εμπειρίες και σίγουρα μια γιορτή σαν το Final 8 θα είναι πάρα πολύ ωραία".
 
.
 
Για την φιλοσοφία της ομάδας και τι νοοτροπία θέλετε να βγάζετε στον αγωνιστικό χώρο: "Η φιλοσοφία μας σχετικά με αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα, έχει να κάνει με την δουλειά καθημερινά, με την όσο το δυνατόν περισσότερη προσπάθεια να γίνουμε οικογένεια, γιατί δουλεύουμε πολλές ώρες μαζί και για αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό. Καμιά φορά βλέπουμε περισσότερο τους ανθρώπους της ομάδας παρά την οικογένεια μας. Η φιλοσοφία μας έχει να κάνει και δουλεύοντας, να παίξουμε και σύγχρονο μπάσκετ, όσο περισσότερο μπορούμε. Στην ομάδα έχουμε κάποια έμπειρα παιδιά και κάποια πιο νέα και προσπαθούμε να εμπεδώσουν όλοι την φιλοσοφία της ομάδας, αλλά και να βγούνε μπροστά οι νέοι, με τους πιο έμπειρους να τους δίνουν βοήθεια. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να παίζουμε και ένα ωραίο μπάσκετ, να φέρνουμε κόσμο στο γήπεδο. Ο ΑΣ Παπάγου είναι σε μια γειτονιά μπασκετική με ιστορία και πιστεύω τα τελευταία δύο χρόνια, φέρνουμε τον κόσμο στο γήπεδο και είναι ο έκτος μας παίκτης όταν παίζουμε στο Σαλούν".

 
Για τις αναβαθμίσεις που έχουν γίνει φέτος στην Elite League και τις απόψεις σας για αυτό για την φετινή σεζόν: "Είναι πολύ ωραία. Εγώ παρακολουθώ την Α2 και έχω ξαναβρεθεί εκεί και ως βοηθός. Φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ συναρπαστικό και πάρα πολύ δύσκολο και βλέπουμε κάθε εβδομάδα εκπλήξεις. Δηλαδή, δεν έχουμε πρωτάθλημα δύο ή τριών ταχυτήτων όπως βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Αν δεν παρουσιαστείς κάθε Σάββατο σοβαρός και συγκεντρωμένος, τότε μπορεί να χάσεις από οποιονδήποτε. Άμα εξαιρέσουμε την Καβάλα που είναι μια ομάδα πιο νεανική και με μικρό μπάτζετ, οι υπόλοιπες όπως βλέπουμε ότι συνθέτουν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα π.χ. η ΦΕΑ έκανε ένα πολύ μεγάλο διπλό μέσα στο Αγρίνιο. Υπενθυμίζουμε ότι το Αγρίνιο έχει νικήσει μέσα στο Ψυχικό. Είναι πολύ δυνατό το πρωτάθλημα και ακόμη, αυτό έχει να κάνει και με τους ξένους που έχουν έρθει, ενώ πολλοί παίκτες που πλέον παίζουνε έχουν εμπειρίες από Basket League.