Skip to main content

Αντωνάκης και Ντάγιος μιλούν για τον ημιτελικό του UNICEF Trophy ανάμεσα σε Πανιώνιο και Ηρακλή

Τάσος Αντωνάκης και Γιάννης Ντάγιος φιλοξενήθηκαν στον διαδικτυακό «αέρα» του ΕΟΚ WEB Radio, με τον φόργουορντ της ομάδας της Νέας Σμύρνης και τον προπονητή του «Γηραιού», να μιλούν για τον ημιτελικό της Πέμπτης (15/12), για το Final Four του UNICEF Trophy.

Ο Τάσος Αντωνάκης είπε:

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή: «Παίζουν δύο πολύ καλές ομάδες, με ιστορία η κάθε ομάδα τη δική της, με πολύ κόσμο και με πολύ καλό ρόστερ, οπότε θα υπάρξει ένας πολύ ωραίος αγώνας. Υπάρχει το μικρό άγχος ότι είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι που σε οδηγεί στον τελικό, αλλά είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε».

Για τον Ηρακλή: «Είναι μια ομάδα που στηρίζεται από πολύ έμπειρους Έλληνες παίκτες και έχει και δύο Αμερικανούς που είναι απ’ τους καλύτερους στην Elite League. Είναι μια ομάδα που παίζει πολύ με το σουτ. Θα προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε όσο μπορούμε και ό,τι έρθει».

Για το αν θα παίξει ρόλο η εμπειρία των παικτών του: «Σίγουρα παίζει ρόλο αυτό. Είναι ένα παιχνίδι που άμα χάσεις αποκλείεσαι. Είμαστε παιδιά που πέρα απ’ την εμπειρία που έχουμε οι περισσότεροι έχουμε συνεργαστεί μεταξύ μας, οπότε ήταν και πιο οικείο φέτος να βρεθούμε στην ίδια ομάδα και να “δέσουμε” και πιο γρήγορα».

Για το αν έχουν κίνητρο που παίζουν με μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας: «Η ομάδα μας στελεχώνεται από παιδιά που έχουν παίξει Α1 και Α2. Σίγουρα όταν παίζεις και με ομάδα ανώτερης κατηγορίας θέλεις να παίξεις καλύτερα και ν’ αποδείξεις πράγματα, αλλά δεν το σκεφτόμαστε αυτό σε πρώτη φάση, σκεφτόμαστε ότι είναι ένας αγώνας που οδηγεί σε τελικό και θέλουμε οπωσδήποτε να τον κερδίσουμε».

Για τη διοίκηση του Πανιωνίου και το φετινό στόχο της ομάδας: «Πρώτα απ’ όλα υπάρχει υγεία απ’ τη διοίκηση, κάτι πολύ δύσκολο στις μέρες μας. Η διοίκηση πήρε έναν πολύ καλό προπονητή, με πολύ staff και δημιούργησε αυτό το ρόστερ. Το καλοκαίρι στόχος μας ήταν η άνοδος στην Elite League και όσο περνάει ο καιρός παίζουμε καλύτερα, βρισκόμαστε μεταξύ μας και αποδίδουμε ωραίο μπάσκετ με νίκες».

Για το αν είχαν στόχο να φτάσουν στο Final-4 του Κυπέλλου: «Όταν βρίσκεσαι στον Πανιώνιο στο κάθε παιχνίδι είναι μονόδρομος η νίκη. Δεν ήταν αυτοσκοπός να φτάσουμε στον τελικό, αλλά προφανώς παιχνίδι με παιχνίδι όσο πλησιάζεις το σκέφτεσαι. Ένα παιχνίδι πριν το Final-4 το είχαμε στο μυαλό μας, να πάμε να το κερδίσουμε, να πάμε στο Final-4, να περάσουμε κι αυτό και να παίξουμε και με ομάδα της Α1».

Για το πώς προσεγγίζει ο κόσμος αυτό το παιχνίδι: «Όταν κυκλοφορούμε στο δρόμο πάντα υπάρχει κόσμος που σε πλησιάζει, σου λέει έναν καλό λόγο και σε ενθαρρύνει. Ακόμη και στο ματς πρωταθλήματος που κερδίσαμε στο τέλος του αγώνα οι φίλαθλοι φώναζαν να πάρουμε το Κύπελλο. Επειδή είναι δύσκολα τα τελευταία χρόνια για τον Πανιώνιο, όσο να ‘ναι έστω κι αυτό το τρόπαιο με τις ομάδες της Α2 και κάτω είναι ένα «λιθαράκι», να τούς δώσουμε μια λίγη χαρά».

Για το αν σκέφτονται το Final-8: «Υπάρχουν αυτές οι σκέψεις, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι ο ημιτελικός, ο τελικός και μετά αυτό. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Εστιάζουμε πρώτα στο ματς με τον Ηρακλή και βλέπουμε από ΄κει και πέρα».

Για τον Περικλή Ταυρόπουλο: «Σίγουρα μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, γιατί πέρα από καλός προπονητής είναι και πολύ καλός άνθρωπος, που καταλαβαίνει τους παίκτες και ό,τι ανάγκες έχουν. Σίγουρα είναι τύχη για ‘μας που τον έχουμε μαζί μας και μάς καθοδηγεί όπως πρέπει, κάτι που φαίνεται και απ’ τη μέχρι τώρα πορεία μας».

Για τον Φάνη Χριστοδούλου: «Δε συγκρίνεται ο σεβασμός που ρέει απ’ τον κύριο Χριστοδούλου. Μόνο που υπάρχει δίπλα απλά τον κοιτάς και χάνεσαι. Δεν υπάρχει αυτό που βγάζει και σε ‘μας και στον κόσμο. Έχει το σεβασμό απ’ όλους. Μάς δίνει και κάποιες συμβουλές, πάντα λέει αυτό που πρέπει όταν πρέπει».

Ο Γιάννης Ντάγιος μίλησε:

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Δε θεωρώ ότι ο Πανιώνιος είναι ομάδα Β’ Εθνικής με το ρόστερ που έχει. Ο Βεργίνης έχει μια καριέρα τεράστια και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας είναι πολύ έμπειρα και έχουν και παραστάσεις απ’ την Α1. Θεωρώ ότι το ρόστερ του Πανιωνίου είναι πολύ καλύτερο απ’ τη Β’ Εθνική και το δείχνουν και τ’ αποτελέσματά του».

Για το αν έχουν προβάδισμα λόγω των δύο ξένων τους: «Δε θεωρώ ότι έχουμε κάποιο προβάδισμα λόγω του Τέιλορ και του Γκάθραϊτ. Νομίζω θα παίξουν ρόλο οι ομάδες, ο τρόπος που θ’ αγωνιστούν στα σύνολα και όχι ατομικά. Ατομικά είναι για 2-3 φάσεις, αλλά τα παιχνίδια και τους τίτλους τα κερδίζουν οι ομάδες, όχι κάποιος ξεχωριστά».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Ηρακλή: «Είναι η καθημερινή δουλειά που γίνεται. Γίνεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια πρώτα απ’ τους ίδιους τους παίκτες, που περνούν πάρα πολλές ώρες στο γήπεδο και έπειτα απ’ το staff που είμαστε κι εμείς όλη τη μέρα στο γήπεδο. Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία σ’ αυτό το κομμάτι, να κερδίσουμε όλο το χαμένο χρόνο και φυσικά να μη βγάλει τραυματισμό. Αυτό είναι κάτι που έχουμε πάντα στο μυαλό μας, η ομάδα να προπονείται όσο το δυνατόν καλύτερα για ν’ αναπληρώσει το χαμένο έδαφος».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα απ’ τη στιγμή που είναι πάρα πολύ κοντά της ο Λευτέρης ο Κακιούσης και η Λίνα Τραμουντάνη. Είναι αυτοί οι δύο άνθρωποι που λύνουν απ’ το πιο απλό μέχρι το πιο δύσκολο πράγμα που παρουσιάζεται στην καθημερινότητά μας. Αυτό το έχει καταλάβει ο κόσμος του Ηρακλή, βλέπει την προσπάθεια που γίνεται και στο αγωνιστικό και στο εξωαγωνιστικό. Είναι κοντά μας, έρχονται στα παιχνίδια, είναι άνθρωποι που θέλουν να μάς βοηθήσουν και στηρίζουν την προσπάθεια που κάνουμε αυτήν τη στιγμή».

Για το αν σκέφτονται το Final-8: «Στην άκρη του μυαλού μας σίγουρα υπάρχει αυτό. Το βασικό είναι να κάνουμε πρώτα το πρώτο βήμα, μετά το επόμενο βήμα, που είναι ο τελικός και το Final-8 είναι το 3ο βήμα. Ο Ηρακλής και ειδικά φέτος που υπάρχουν κάποιες στέρεες βάσεις για την ομάδα έχει πάντα στόχο να κοιτάει παραπάνω και να επανέλθει εκεί που ανήκει».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Elite League: «Φέτος το να κερδίσεις εκτός έδρας είναι δύσκολο, δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Όλες οι ομάδες είναι δουλεμένες καλά, οι περισσότερες έχουν καλά ρόστερ. Θεωρώ ότι είναι ένα απ’ τα καλύτερα πρωταθλήματα της Elite League το φετινό. Υπάρχει κάτι διαφορετικό φέτος, περνάει πλέον η εικόνα της Elite League στα σπίτια πολύ πιο εύκολα κάθε αγωνιστική. Προβάλλεται πιο πολύ το πρωτάθλημα και αυτό βοηθάει και τις ομάδες να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο, αλλά και τους ίδιους τους παίκτες. Είναι πάρα πολύ καλή η φετινή προσπάθεια και αυτό το βλέπουμε και στ’ αποτελέσματα».

Για την παρουσία ξένων στο πρωτάθλημα: «Θεωρώ ότι οι Έλληνες παίκτες πάντα θα έχουν την ευκαιρία αν δουλεύουν σωστά. Δε θεωρώ ότι κανένας προπονητής ή ομάδα δε θέλει τους Έλληνες παίκτες. Αν γίνει σωστή επιλογή ξένων μπορεί να βοηθήσει τους Έλληνες να «μετρηθούν». Είναι πολύ βασικό αυτό και γενικότερα έχουμε πρόβλημα στο να «μετρηθούμε» με το εξωτερικό και αυτό βγαίνει σε όλα τα επίπεδα του ελληνικού μπάσκετ».