Skip to main content

Final 8 – Δύο εισιτήρια για τον τελικό ψάχνουν τον κάτοχο τους

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών, καθώς σήμερα διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί, από τους οποίους και θα προκύψει το ζευγάρι του μεγάλου τελικού.

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, ο Παναθηναϊκός συγκρούεται με τον Άρη. Οι «πράσινοι», αν και ζορίστηκαν αρκετά απέναντι στην ΑΕΚ, επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και με πρωταγωνιστές τους Μήτογλου και Λεσόρ, ξεπέρασαν το εμπόδιο της Ένωσης. Στον αγωνιστικό τομέα, ο Εργκίν Αταμάν δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Λούκα ΒΙλντόσα, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και θα προφυλαχθεί, με τον Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι να παίρνει την θέση του στην 12άδα. Όσον αφορά τον Άρη, πραγματοποίησε μία… εποποιία, επιστρέφοντας από το -15 του 35’ απέναντι στον ΠΑΟΚ και με τον Βασίλη Τολιόπουλο να πραγματοποιεί την… εμφάνιση της ζωής του, νίκησαν στο φινάλε τον «αιώνιο» αντίπαλο, φτάνοντας στην πρόκριση στα ημιτελικά, εκεί που θέλει να πετύχει ακόμα ένα… θαύμα, απέναντι στο «τριφύλλι». Κάτι, που, πάντως, ο Άρης το έχει καταφέρει και μάλιστα πρόσφατα, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ των «πράσινων», σπάζοντας τους το αήττητο στο πρωτάθλημα της Basket League.

Λίγο μετά το φινάλε του πρώτου ημιτελικού, στην μάχη πέφτουν ο Ολυμπιακός με τον Προμηθέα. Σε αντίθεση με τους Παναθηναϊκό και Άρη, τόσο οι Πειραιώτες, όσο, κυρίως, οι Πατρινοί, είχαν εύκολο έργο απέναντι σε Περιστέρι και Πανιώνιο αντίστοιχα, φτάνοντας σε ευρείες νίκες που τους έδωσαν τα δύο εισιτήρια για τον μεταξύ τους ημιτελικό. Μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, η απουσία του Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος, με τον Αμερικανό γκαρντ να παθαίνει μυϊκό σπασμό οπισθίων μηριαίων, τραυματισμός που τον έθεσε νοκ άουτ  από την αποψινή αναμέτρηση. Αντίθετα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

18:00 Παναθηναϊκός – Άρης

21:00 Ολυμπιακός – Προμηθέας