Skip to main content

Τακιανός: «Έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί στον Τολιόπουλο»

Ο Φώτης Τακιανός είδε τον ΠΑΟΚ να χάνει μέσα από τα χέρια του ένα παιχνίδι στο οποίο είχε τον απόλυτο έλεγχο για 35’, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης, να στέκεται στην άμυνα πάνω στον Τολιόπουλο, αλλά και τον τραυματισμό του ΜακΝίς, καθώς και την αποβολή του Μαργαρίτη στα τελευταία λεπτά του προημιτελικού.

Αναλυτικά:

"Είμαστε εδώ μετά από μία τεράστια μάχη που δώσαμε. Θεωρώ ότι κυριαρχήσαμε για πάνω από 35 λεπτά στο παρκέ, σε όλους τους τομείς. Σημαντικό ρόλο έπαιξε στην ανατροπή η αποβολή του Μαργαρίτη, είχαμε βρει μαζί του ρυθμό και την αδυναμία του Άρη, μας έλειψε και αμυντικά.

Είχαμε και τον τραυματισμό του ΜακΝίς και καταλαβαίνετε ότι στο τέλος, ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι όπως πολύ καλά αμυνθήκαμε στους ικανούς σκόρερ του Άρη, ξέραμε ποιος θα έπαιρνε τις τελευταίες επιθέσεις. Η τακτική δούλεψε, αλλά δεν ήταν στο τελευταίο στάδιο, έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί στον Τολιόπουλο, βρήκε ρυθμό και έκρινε το ματς υπέρ του Άρη. Υπάρχουν και οι δύο τελευταίες επιθέσεις, τις οποίες πρέπει να δούμε γιατί υπάρχουν τουλάχιστον επαφές που πρέπει να τις δούμε στο video.

Είμαστε στενοχωρημένοι από την ήττα, αλλά στο μπάσκετ πρέπει να έχεις συγκέντρωση για 40 λεπτά, κάτι που είχαμε αναφέρει. Δεν το είχαμε. Αυτή τη στιγμή τελειώνει για εμάς το Κύπελλο Ελλάδας, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στον στόχο που μας έχει μείνει, η εξάδα του πρωταθλήματος. Δεν θέλαμε ο Τολιόπουλος να βρεθεί αμαρκάριστος πισω από το τρίποντο, υπήρχαν αδράνειες, αλλά έγινε παθητική αλλαγή και του αφήσαμε το μέτρο που χρειάζεται για να σουτάρει".