Skip to main content

Μποχωρίδης: «Την δική τους ιδιοσυγκρασία οι αγώνες Άρης – ΠΑΟΚ»

Τα ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ έχουν πάντα το δικό τους ξεχωριστό χρώμα και ο Λευτέρης Μποχωρίδης τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΟΚ ότι πρέπει οι κίτρινοι να είναι καθ' όλα έτοιμοι για άλλο ένα ντέρμπι των ομάδων της Θεσσαλονίκης. 

Αναλυτικά η καταγραφή από την Ομοσπονδία:

Η κληρωτίδα έβγαλε ντέρμπι με άρωμα Θεσσαλονίκης στους προημιτελικούς του ΟΠΑΠ Final 8 Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών με τον Άρη midea να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ mateco. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης γνωρίζει την ιδιαιτερότητα αυτών των αναμετρήσεων, μιλά για το ντέρμπι, τους στόχους της ομάδας του, αλλά και την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Γυναικών.

-Πιστεύεις ότι το Final 8 μετά και την περσινή πρώτη εμπειρία είναι ένας θεσμός που βοηθά το μπάσκετ;

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα η θέσπιση του Final 8 ως τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Βλέπουμε ότι στις προηγμένες μπασκετικά χώρες αυτό συμβαίνει και πλέον το έχουμε και στην Ελλάδα. Είναι σπουδαίο να αναμετρώνται οι κορυφαίες, βάσει βαθμολογίας, ομάδες για το τρόπαιο. Το περσινό δείγμα ήταν άκρως θετικό και από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εξωαγωνιστικά προβλήματα, δε βλέπω τον λόγο να μη γίνει θεσμός το Final 8».

-Ποια είναι τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή, ώστε να προχωρήσετε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης;

«Πάντα οι αγώνες Άρη – ΠΑΟΚ έχουν τη δική τους ιδιοσυγκρασία, τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Η μοίρα το έφερε ώστε να συναντηθούμε στον προημιτελικό του Κυπέλλου. Εμείς δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε της φιλοσοφίας μας, τη οποία ξεκινά από τη δυνατή άμυνα, η οποία βάζει τις βάσεις για τη νίκη. Από κει και πέρα, το τελευταίο διάστημα η ομάδα σαφώς έχει βελτιωθεί επιθετικά και αν ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο του κόουτς, θα έχουμε κάνει σημαντικό βήμα για την πρόκριση».

-Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας σας στο Final 8;

«Είναι τέτοια η μορφή του Final 8, που δεν μπορείς παρά να κοιτάς κάθε αγώνα ξεχωριστά. Την Πέμπτη 15/02 έχουμε  ένα σπουδαίο παιχνίδι και η προσοχή μας είναι μόνο σ’ αυτό. Πάμε βήμα βήμα και εφόσον προκριθούμε, θα δούμε τον ημιτελικό».

-Πόσο σημαντικό πιστεύεις ότι είναι το γεγονός ότι διοργανώνεται φέτος παράλληλα με το Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών και ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών;

«Είναι μία καινοτομία που μόνο ως θετική μπορεί να εκληφθεί. Πάντα όταν διεκδικείται ένα τρόπαιο είναι κάτι σπουδαίο και είναι άκρως θετικό που, λόγω αυτής της «συνύπαρξης», ο κόσμος θα δώσει τη δέουσα προσοχή στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών. Είναι η απαραίτητη η μεγαλύτερη δυνατή προβολή του Μπάσκετ Γυναικών στην Ελλάδα».