Skip to main content

Τακιανός: «Ο προημιτελικός με τον Άρη είναι εντελώς διαφορετική σημασία με το ματς πρωταθλήματος»

ΠΑΟΚ και Άρης κοντράρονται και πάλι, αυτή τη φορά για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ανδρών, με τον Φώτη Τακιανό να μιλά για τις διαφορές από το προ ημερών παιχνίδι πρωταθλήματος και το τι μπορεί να αλλάξει στην ψυχολογία της ομάδας.

Αναλυτικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για:

-τις διαφορές με τα ματς του πρωταθλήματος: «Είναι μια εντελώς διαφορετική διαδικασία. Στο πρωτάθλημα μετρά και ο πρώτος γύρος, όπου και κερδίσαμε. Η διαδικασία του νοκ άουτ κάνει το παιχνίδι ιδιαίτερο. Από το τελευταίο παιχνίδι μόνο χρήσιμα συμπεράσματα μπορούν να βγουν, ώστε να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο σε μεγαλύτερη διάρκεια, γιατί την Κυριακή ήμασταν όπως θέλαμε μόνο για 25 λεπτά».

-την προσαρμογή των νέων ξένων: «Σίγουρα δεν έχουν αφομοιώσει τη φιλοσοφία μας σε ικανοποιητικό επίπεδο, ώστε να νιώθουν και οι ίδιοι ότι έχουν προσαρμοστεί. Σε τέτοιες καταστάσεις μετρά και η ψυχολογία, ώστε να καλυφθούν αυτά τα κενά με διάθεση και ομαδικό πνεύμα».

το τι μπορεί να αλλάξει στην ψυχολογία του ΠΑΟΚ: «Πάντα ο ηττημένος είναι έτοιμος να αντιδράσει. Είναι θέμα ψυχολογίας κατά πόσο έχει πληγωθεί η περηφάνειά σου. Προσπαθούμε να κάνουμε τους παίκτες να νιώσουν καλά μέσα στο σύνολο. Δεν έχουμε πολύ χρόνο να αλλάξουμε πολλά πράγματα, αλλά μπορούμε να εστιάσουμε στο πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες σε κάποιες διαδικασίες που θα προκύψουν στη διάρκεια του παιχνιδιού».

Από την πλευρά του, ο Έλβαρ Φρίντρικσον μίλησε για:

-το τι μπορεί να αλλάξει σε σχέση με τον αγώνα του πρωταθλήματος: «Είδαμε κάποια πράγματα στο βίντεο και χρειάζεται να βελτιώσουμε και να αναπροσαρμόσουμε κάποια πράγματα. Έχουμε τρεις νέους παίκτες και πρέπει να προσαρμοστούμε καλύτερα σε άμυνα κι επίθεση. Είναι κάποιες φορές ωραίο να αντιμετωπίζεις αμέσως μετά μια ομάδα από την οποία έχασες, γιατί θες να πάρεις τη ρεβάνς κι αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο».

–την διαφορά των αγώνων: «Αυτή τη φορά δεν υπάρχει πλεονέκτημα έδρας, όπως συνέβη την Κυριακή για τον Άρη ή όταν παίξαμε εμείς ως γηπεδούχοι στον πρώτο γύρο. Παίζουμε σε ουδέτερη έδρα, θα κριθεί το παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό στο ποιος το θέλει πιο πολύ. Γι’ αυτό θα πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι».

τον αυριανό αντίπαλο: «Ο Άρης είναι μια ομάδα που παίζει με συγκεκριμένο τρόπο. Παίζουν δυναμικά στην άμυνα, έχουν μέγεθος στη ρακέτα τους, αθλητικότητα, μπορούν να ελέγξουν τα ριμπάουντ και πρέπει να ματσάρουμε την ενέργειά τους».

-την διοργάνωση στο Ηράκλειο: «Είναι ωραίο να αλλάζουμε παραστάσεις και να παίζουμε σε μια άλλη πόλη. Είναι ένα πολύ ωραίο γήπεδο και ελπίζω να γίνει μια πολύ όμορφη διοργάνωση».

-την δυσκολία της ελληνικής λίγκας και του κυπέλλου: «Είναι το καλύτερο επίπεδο στο οποίο έχω αγωνιστεί στην καριέρα μου. Υπάρχει σκληρότητα και ποιότητα, πάντα υπάρχει ανταγωνισμός και πρέπει να είσαι έτοιμος σε κάθε παιχνίδι. Μου αρέσει πολύ η εμπειρία εδώ και ελπίζω να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως παίκτης».