Skip to main content

Γαλατσόπουλος: «Η συνεργασία μας με την ΕΟΚ είναι συνεχής, το μπάσκετ ενώνει και δεν διχάζει»

Ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησε για την αγαστή συνεργασία του συνεταιρισμού με την ΕΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


«ΤΟ ΟΠΑΠ Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας έρχεται σε μια πολύ καλή συγκυρία για το μπάσκετ της χώρας. Τα δύο κορυφαία πρωταθλήματα της χώρας, η Basket League και η Elite League είναι αναβαθμισμένα και ιδιαίτερα ανταγωνιστικά στην φετινή σεζόν. Οι ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πραγματοποιούν από πολύ καλές ως εξαιρετικές πορείες. Το ενδιαφέρον των φιλάθλων για το μπάσκετ αυξάνεται, όπως διαπιστώνουμε από την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Θεωρώ ότι θα δούμε μια εξαιρετική, από άποψη ποιότητας, ανταγωνισμού, διοργάνωση, εφάμιλλη του Final 8 που βλέπουμε στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά γήπεδα.
Ο θεσμός του Final 8 καθιερώνεται, όπως και ο θεσμός του Super Cup που διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς. Κάτι που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, γιατί από τέτοιες διοργανώσεις το μπάσκετ κερδίζει νέους φίλους.
Ασφαλώς τα περιθώρια βελτίωσης είναι σημαντικά και ελπίζουμε σύντομα, ακόμα περισσότερος κόσμος, ανεξαρτήτως σωματειακής προτίμησης, να παρακολουθεί αυτές τις δύο διοργανώσεις, να ζει την εμπειρία της γιορτής και των συναρπαστικών αναμετρήσεων του ελληνικού μπάσκετ.
Μαζί ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ακόμα καλύτερη και μεγαλύτερη βελτίωση και πρόοδο του ελληνικού μπάσκετ.
Έχουμε τολμήσει τα τελευταία χρόνια να καθιερώσουμε θεσμούς όπως το Final 8, το Super Cup και η συνεργασία μας είναι συνεχής, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις, σε μία εποχή που οι εξελίξεις είναι ταχύτατες.
Είναι πολύ ευχάριστο επίσης γιατί το μπάσκετ είναι ένα και ότι παράλληλα με το Final 8 στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» θα γίνει και ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας γυναικών.
Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ για την πρόσκληση στην σημερινή ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου. Να ευχηθώ στις ομάδες υγεία και καλή επιτυχία και να ευχαριστήσω και εγώ από την μεριά μου, ως φίλος του μπάσκετ, όσους συμβάλουν στην διεξαγωγή της διοργάνωσης και να ευχηθώ να πάνε όλα καλά στον οργανωτικό τομέα.
Κλείνοντας, να ευχαριστήσω τον υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα, διότι πράγματι το μπάσκετ είναι μια γιορτή, το μπάσκετ ενώνει και δεν διχάζει και η συνεργασία μας είναι άριστη και σε επίπεδο ομοσπονδίας και Λίγκας, αλλά και με το υπουργείο και να ευχαριστήσω και για το θέμα του στοιχήματος, το οποίο είναι μία πολύ μεγάλη ενίσχυση και για τον επαγγελματικό και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό κι έτσι οι ομάδες την ερχόμενη εβδομάδα, θα έχουν τα αντίστοιχα χρήματα που δικαιούνται.»