Skip to main content

Κύπελλο Γυναικών - Σταμολάμπρου και Μαρίνη μιλούν για τον ημιτελικό

Η Άννα - Νίκη Σταμολάμπρου και η Κατερίνα Μαρίνη μίλησαν για τον αυριανό (21/01) ημιτελικό μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά:

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το κύπελλο Γυναικών όπου αύριο Κυριακή (21.01.2024, 13.00 ) θα πραγματοποιηθεί στο Π.Γιαννακόπουλος ο πρώτος ημιτελικός της διοργάνωσης με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ιστορία, μάλιστα, επαναλαμβάνεται, καθώς και πέρυσι οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στα ημιτελικά.

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου από τον Παναθηναϊκό και η Κατερίνα Μαρίνη από τον ΠΑΣ Γιάννινα μιλάνε για την αυριανή μεγάλη αναμέτρηση, ενώ αναφέρονται με θετικά σχόλια στη φετινή καινοτομία, καθώς ο τελικός θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και στο ίδιο γήπεδο, στην προκειμένη περίπτωση στα Δύο Αοράκια Ηρακλείου, πριν από τον αντίστοιχο τελικό του κυπέλλου των ανδρών.

 

Ο αυριανός ημιτελικός είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Τι είναι αυτό που μετράει σε τέτοιες αναμετρήσεις;

 

Σταμολάμπρου: «Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο απαγορεύεται το λάθος Είναι ένα παιχνίδι do or die στο οποίο δεν υπάρχει επιστροφή. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς να παρουσιάσουμε αυτά που δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα στις προπονήσεις. Και πραγματικά δουλεύουμε πολύ σκληρά. Αυτό που θέλουμε είναι να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την πίεση του νοκ άουτ παιχνιδιού και να πετύχουμε τον στόχο μας».

 

Μαρίνη: «Οι παίκτριές του Παναθηναϊκού σίγουρα έχουν παίξει πολλούς τέτοιους ‘’τελικούς’’, δηλαδή αγώνες δίχως αύριο. Μετράει η εμπειρία σε τέτοιες αναμετρήσεις. Εμείς θα παίξουμε χωρίς άγχος γιατί είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι όπου και οι δυο ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Φυσικά έχουμε κάνει την προετοιμασία μας και θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί».

 

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος αντίπαλοι στα ημιτελικά του κυπέλλου είναι το ζευγάρι Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα. Πόσο καλά ξέρει η μία ομάδα την άλλη;

 

Σταμολάμπρου: «Λίγο πολύ όλες οι ομάδες γνωριζόμαστε, αφού ας μην ξεχνάμε, έχουμε μπει στον β΄γυρο του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει έμπειρο και αξιόλογο προπονητή, δοκιμάζει διάφορα στυλ άμυνας και προσπαθεί να παίξει με το μυαλό της αντίπαλης ομάδας. Ο ΠΑΣ έχει ένα μαχητικό σύνολο και οι αθλήτριες του θα δώσουν τα πάντα στο παρκέ για να διεκδικήσουν αυτό που τους αναλογεί. Θέλουμε να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα. Τη Κυριακή θεωρούμαστε το φαβορί, αλλά αυτό είναι στα χαρτιά. Εμείς θέλουμε να παίξουμε όμορφο μπάσκετ και να κερδίσουμε. Οπότε θα μπούμε συγκεντρωμένες και προσηλωμένες 100% στον στόχο μας για να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό».

 

Μαρίνη: «Φέτος ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από πέρυσι. Παρόλα αυτά μιας και ο κορμός των παικτριών είναι ο ίδιος ξέρουμε τον τρόπο παιχνιδιού του, αλλά και τις παίκτριες. Ο Παναθηναϊκός βασίζεται πολύ στο ελληνικό στοιχείο. Εχουμε παίξει ήδη ένα παιχνίδι στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ξέρουν και οι δύο ομάδες τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντιπάλου και ευχόμαστε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι».

 

Φέτος υπάρχει μια μεγάλη καινοτομία στο Κύπελλο Γυναικών, καθώς ο τελικός θα γίνει την ίδια ημέρα και στο ίδιο γήπεδο πριν από αυτό των ανδρών. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για το μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας;

 

Σταμολάμπρου: «Έχει αλλάξει το φορμάτ της διεξαγωγής του κυπέλλου και νομίζω ότι είναι σημαντικό για την προβολή του μπάσκετ γυναικών γενικότερα. Θα βοηθήσει που ο τελικός θα είναι πριν από αυτόν των ανδρών. Πιστεύω ότι το γήπεδο θα γεμίσει και ελπίζω να υπάρχει και τηλεοπτική μετάδοση για να μπορέσει έτσι και ο κόσμος που δεν θα έρθει στο Ηράκλειο να δει τον αγώνα. Ελπίζω να γίνουν ωραία παιχνίδια με ανταγωνιστικές ομάδες. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι να εμπνεύσουμε αγόρια και κορίτσια να έρθουν στο άθλημα. Η μετονομασία του τελικού σε ΟΠΑΠ είναι σημαντικό για προώθηση και προβολή του μπάσκετ στην Ελλάδα».

Μαρίνη: «Αυτή η καινοτομία σίγουρα βοηθάει στην προβολή του αθλήματος. Για μας τις παίκτριες είναι ένα μοναδικό κίνητρο να διεκδικήσουμε μια θέση στον τελικό του κυπέλλου. Είναι μια εμπειρία που κάθε μια από εμάς θα ήθελε να τη ζήσει. Ενόψει, μάλιστα, και του Ευρωμπάσκετ του 2025 που η διοργάνωση θα γίνει στην Ελλάδα, τέτοιες πρωτοβουλίες μόνο θετικές είναι για την προβολή του αθλήματος. Εύχομαι και ελπίζω οι δύο καλύτερες ομάδες να αναμετρηθούν στον τελικό, να προσφέρουν θέαμα και από όλο αυτό να βγει κερδισμένο το μπάσκετ γυναικών».