Skip to main content

Ο Σίλβερ ενημέρωσε τους παίκτες για τα πλάνα ενόψει της επανέναρξης του ΝΒΑ

Τηλεφωνική συνομιλία με αντιπροσωπεία των παικτών του ΝΒΑ είχε ο κομισάριος της Λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, με την οποία τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και για το πλάνο της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Ο Σίλβερ τόνισε πως αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάριο είναι η ολοκλήρωση της σεζόν σε ένα ή δύο μέρα (υποψήφια το Λας Βέγκας και το Ορλάντο), ενώ ξεκαθάρισε πως για λόγους υγεία επιβάλλεται άπαντες να υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις, με το ESPN να αναφέρει πως θα χρειαστούν περίπου 15.000 τεστ.

Όσον αφορά το τι θα συμβεί αν ένας παίκτης ή μέλος ομάδας βρεθεί θετικός σε κορονοϊό, ο κομισάριος του ΝΒΑ ξεκαθάρισε πως σε μία τέτοια περίπτωση, ο παίκτης θα τίθεται σε καραντίνα για όσο καιρό χρειαστεί και οι υπόλοιποι θα υποβάλλονται εκ νέου σε τεστ, ενώ για την ασφάλεια των παικτών υποστήριξε πως η συγκέντρωση όλων σε 1-2 μέρη δεν θα σήμαινε πως για το υπόλοιπο της σεζόν άπαντες θα έμεναν κλεισμένοι σε ένα ξενοδοχείο.

Τέλος, ο Σίλβερ εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με τα φετινά playoffs, πως θα έχουν την φυσιολογική μορφή των best of sever αγώνων, ενώ αναφορικά με την νέα σεζόν, υποστήριξε πως το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.