Skip to main content

ΕΣΚΑΣΕ - Ο Άρης Θήβας επέστρεψε στο μπάσκετ γυναικών

Άρωμα από τις παλιές ένδοξες εποχές είχε η πρεμιέρα του Άρη Θήβας στο πρωτάθλημα γυναικών της ΕΣΚΑΣΕ, με τις κίτρινες να επιστρέφουν στα παρκέ έπειτα από το 2018, θυμίζοντας στο κοινό της πόλης όμορφες στιγμές. 

Ο Άρης Θήβας έχει τη δική του θέση στο μπάσκετ γυναικών των χώρας, με την βοιωτική ομάδα να έχει 11χρονη παρουσία σε Α1 και Α2 εθνικές κατηγορίες, ενώ έχει και 12 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας.

Οι κίτρινες έχουν αρκετά πλούσιο παλμαρέ για τοπική ομα΄δα, καθώς έχουν κατακτήσει 1 πρωτάθλημα Β' Εθνικής γυναικών, ένα πρωτάθλημα Α2 γυναικών, αλλά και 9 τοπικά πρωταθλήματα ΕΣΚΑΣΕ.

Ακόμα, από το σωματείο έχουν περάσει άνθρωποι που ακόμα και τη σημερινή έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1 γυναικών, με μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα να είναι η Ελένη Καπογιάννη και η Διονυσία Αλεξανδρή, αμφότερες σήμερα βασικά στελέχη των επιτυχιών του Παναθηναϊκού.

ARISTHIVAS RETRO

Το 2018 ο Άρης Θήβας είχε αναδειχθεί για τελευταία φορά πρωταθλητής ΕΣΚΑΣΕ, ωστόσο αυτή ήταν και η τελευταία του παρουσία ως ομάδα γενικά σε επίπεδο γυναικών.

Όσον αφορά την ίδια την ΕΣΚΑΣΕ φαίνεται ότι το πλήγμα από τον κορωνοϊό ήταν μεγάλο, καθώς μέχρι το 2020 διοργάνωνε πρωτάθλημα ανελλειπώς από το 1986. Ωστόσο έκτοτε υπάρχουν 2 σεζόν που έμειναν κενές και άλλες 2 που έγινε πρωτάθλημα.

ΕΣΚΑΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η ΕΣΚΑΣΕ γυναικών για τη σεζόν 2023-24

Στη σεζόν 2023-24 συμμετέχουν 4 ομάδες, με τον πανίσχυρο Απόλλωνα Χαλκίδας και  τον Άρη Θήβας να ερίζουν για την 1η θέση και τους Απόλλωνα Λιβαδιάς και ΑΕ Καρύστου να κάνουν τη δική τους ξεχωριστή προσπάθεια.

Η βοιωτική ομάδα στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της νέας σεζόν υποδέχθηκε την ΑΕ Καρύστο στο ανακαινισμένο κλειστό «Ερρίκος Χατζόπουλος» της Θήβας και νίκησε 71-27, ωστόσο τα σημαντικά δε βρίσκονται στο αποτέλεσμα και τους αριθμούς. 

Ο Άρης Θήβας για άλλη μια σεζόν στηρίζει το τοπικό μπάσκετ γυναικών δημιουργώντας ένα κράμα γηγενών παικτριών που έχουν εμπειρία από τα παλιά ένδοξα χρόνια, σε συνδυασμό με τα νεότερα ταλέντα της πόλης, χτίζοντας κάτι νέο από την αρχή.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Φρόσω Παναγιώτου, Βάσω Μπούτσικου, Μαριέττα Γερμανού Ελπίδα Λεπενιώτη και Βέρα Αναστασίου βρίσκονται στην ομάδα ως οι... παλιές καραβάνες, ενώ παιδιά όπως οι Κατσίνα, Οικονομάκη, Τσαρούχα, Παπαδημητρίου, Καλπούζου και άλλες έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στις κίτρινες. 

Στην άκρη του πάγκου βρίσκεται και πάλι ο Σωτήρης Γερμανός που ήταν και ο προπονητής της ομάδας στα χρόνια των Εθνικών Κατηγοριών.

Το πιο όμορφο από όλα είναι ότι ο Άρης Θήβας ξαναφέρνει κόσμο στο γήπεδο για το μπάσκετ γυναικών.

Όσον αφορά τον άλλο ισχυρό πόλο του πρωταθλήματος ο Απόλλωνας Χαλκίδας κατάφερε να κάνει 2 πολύ σημαντικές μεταγραφές, καθώς περσινή πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΝΑ με το Παλαιό Φάληρο, Ιωάννα Μπρέλου, αλλά και η πρωταθλήτρια ΕΣΚΑ με το Σπόρτιγκ, Αρτζίνα Βαφειάδου επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη και στηρίζουν την προσπάθεια της ευβοϊκής ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωταθλήτρια γυναικών της ΕΚΣΑΣΕ θα συμμετάσχει κατόπιν σε νέο όμιλο με πρωταθλήτριες των ΕΣΚΑΗ (Αχαΐα - Ηλεία), ΕΣΚΑΚ (Αργολίδα - Κορινθία) , ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (Κεντρική και Νότια Πελοπόνησσος) και ΕΣΚΑΒΔΕ (Ήπειρος και Δυτική Ελλάδα), δηλαδή ένα νέο πρωτάθλημα με ομάδες που θα έρχονται αντιμέτωπες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας σε διπλούς αγώνες.

Με αυτό το νέο στοιχείο η ΕΟΚ δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να παίξουν περισσότερα παιχνίδια και πλέον η ΄άνοδος στην Α2 γυναικών θα προκύπτει μέσα από μια πιο... ασφαλή διαδικασία.

Αναλυτικά τα φύλλα αγώνα της 1ης αγωνιστικής:

Απ. Χαλκίδας - Απ. Λιβαδειάς 74-35

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-10, 47-14, 61-24, 74-35

ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Μπρέλλου): Βαφειάδη 18 (3), Λαμπάκη, Μπρέλλου 8, Ανδρούτσου 15, Βάρκα 6, Σέχου 4, Μουρατίδη 4, Σαμαντά 10 (1), Χουλιαρά 2, Μαυρομμάτη 4, Θεοδοσίου, Σασσάνη 3 (1).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (Νταλιάνη): Παπουτσή, Τάσιου 2, Δαφνή 2, Μαυραγάνη, Κοϊτσάνου 11 (1), Κυπραίου, Μέρμηγκα 4, Νταλιάνη, Ματθαίου 16, Δελή.

Άρης Θήβας - ΑΕ Καρύστου 71-27

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-2, 39-9, 53-20, 71-27.

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ (Γερμανός): Τσαρούχα 6, Γρεβενιώτη, Οικονομάκη 15 (3), Λεπενιώτη 4, Κατσίνα 26, Παπαδημητρίου 2, Καλπούζου 8, Θεοδωράκη 3, Πελώνη 2, Αναστασίου 5, Σούτα, Μπούτσικου.

Α.Ε. ΚΑΡΥΣΤΟΥ (Γεωργιάδη): Γάλλου 1, Δημητρίου 10, Γεωργιάδη 8 (1), Πέτρου 6, Μπούσουλα, Καλύβα, Σταμπέλου 2, Βούλγαρη.

 

 

ΠΗΓΕΣ: stereabasket.gr, wikipedia, ΕΣΚΑΣΕ