Skip to main content

ΕΣΚΑΣΕ - Έτοιμη για πρωτάθλημα γυναικών η Στερεά

Έτοιμη για να διοργανώσει πρωτάθλημα γυναικών είναι και πάλι η ΕΣΚΑΣΕ καθώς η περσινή αδράνεια της συγκεκριμένης κατηγορίας φαίνεται πως πλέον είναι παρελθόν. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Superbasket θα υπάρχουν 4 ομάδες που θα παλέψουν για την πρώτη θέση, με τους Άρη Θήβας, Απόλλωνα Χαλκίδας, Απόλλωνα Λιβαδιάς και ΑΕ Καρύστου να είναι έτοιμοι να παλέψουν για την πρωτιά.

Μάλιστα η πρωταθλήτρια γυναικών της ΕΣΚΑΣΕ θα συμμετάσχει κατόπιν σε νέο όμιλο με πρωταθλήτριες των ΕΣΚΑΗ (Αχαΐα - Ηλεία), ΕΣΚΑΚ (Αργολίδα - Κορινθία) , ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (Κεντρική και Νότια Πελοπόνησσος) και ΕΣΚΑΒΔΕ (Ήπειρος και Δυτική Ελλάδα), δηλαδή ένα νέο πρωτάθλημα με ομάδες που θα έρχονται αντιμέτωπες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας σε διπλούς αγώνες.

Με αυτό το νέο στοιχείο η ΕΟΚ δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να παίξουν περισσότερα παιχνίδια και πλέον η ΄άνοδος στην Α2 γυναικών θα προκύπτει μέσα από μια πιο... ασφαλή διαδικασία.

Η ΕΣΚΑΣΕ ειδικά στα πρωταθλήματα των ανδρών είναι από τις δυνατές ενώσεις και πλέον με βάση την ανάπτυξη που παρατηρείται στα κορίτσια των υποδομών των ομάδων θέλει να ενισχύει και το πρωτάθλημα των γυναικών. Η κλήρωση όλω ντων πρωταθλημάτων θα γίνει στις 4/9 στην Αταλάντη.