Skip to main content

Νεφέλη Στούπα στο Superbasket: «Η Ελεθερία Μοσχάτου πέτυχε γιατί αποφάσισε να επενδύσει στο ελληνικό στοιχείο»

Η Νεφέλη Στούπα είναι μια από τις διακριθείσες της Ελευθερίας Μοσχάτου στο Fina 4 Κυπέλλου, με την Ελληνίδα αθλήτρια να πραγματοποιεί δυο πολύ καλές εμφανίσεις κόντρα σε Νίκη Λευκάδας και Παναθηναϊκό. Μετά τον τελικό μίλησε στο Superbasket, σχολιάζοντας τόσο τη φετινή σεζόν, όσο και την παρουσία των μπλε στο μπάσκετ γυναικών γενικότερα. 

Η Στούπα κόντρα στη Νίκη Λευκάδας έμεινε στο παρκέ πάνω από 33 αγωνιστικά λεπτά, έχοντας 7 πόντους και 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ απέναντι στον Παναθηναϊκό έχοντας τον ίδιο περίπου χρόνο συμμετοχής, είχε 16 πόντους και 7 ριμπάουντ. 

Μάλιστα, φάνηκε ότι όταν τα πράγματα ζορίζουν για την ομάδα της βγαίνει μπροστά. Έχει αρκετά ποιοτικά στοιχεία όπως το σουτ, αλλά και ο καλός συγχρονισμός στο ριμπάουντ, καθώς ξέρει να εκμεταλλεύεται πολύ καλά το μέγεθός της μπαίνοντας στις φάσεις που η μπάλα είναι διεκδικήσιμη.

Στη συνέντευξη, η Στούπα μας ανέφερε ότι το όνειρο κάθε Ελληνίδας παίκτριας είναι να παίξει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ σύμφωνα με την ίδια την 24χρονη παίκτρια η Ελευθερία Μοσχάτου πετυχαίνει γιατί επενδύσει γηγενές μπασκετικό στοιχείο.

Αναλυτικά η συζήτηση με την ταλαντούχα αθλήτρια:

-Η Ελευθερία Μοσχάτου έφτασε τον τελικό κυπέλλου στα... άκρα! Δεν το περίμενε κανείς! Το πίστευες; Τι είχατε κουβεντιάσει για εκείνο το ματς από άποψη τακτικής;

«Παρότι γενικά μπορεί να μη μας πίστευε κανείς μέσα στα αποδυτήρια είχαμε πολλή πίστη η μια για την άλλη, και ξέραμε ότι αν παίξουμε μαζί μπορούμε να κατορθώσουμε πολλά πράγματα. Παρόλο που χάσαμε αυτό έγινε .

Συνήθως σε κρίσιμα παιχνίδια όπως ένας τελικός κυπέλου Ελλάδος, ναι μεν η τακτική και το σκάουτινγκ είναι αναγκαία, αλλά αυτά που καθορίζουν το αποτέλεσμα είναι η θέληση, η διάθεση και η ψυχή αλλά βέβαια χρειάζεται και λίγη τύχη.

Σαν ομάδα εστιάσαμε στην άμυνα αλλά ο κόουτς μας έκανε να πιστέψουμε πως κάνοντας το καλύτερο παιχνίδι μας και πιστεύοντας στο εαυτό μας θα είχαμε πιθανότητες κόντρα στο αδιαφιλονίκητο φαβορί. Όπως μας είπε και ο ίδιος παίξαμε σαν να ήταν το τελευταίο μας παιχνίδι».

-Μέσα σε δύο σεζόν η Ελευθερία Μοσχάτου φτάνει όχι μόνο στο Final 4 , αλλά και στον τελικό! Πιστεύεις ότι είναι μια παραδοσιακή δύναμη του μπάσκετ γυναικών πλέον; Και αν ναι, τι θα έπρεπε να κάνει προκειμένου να συνεχίσει τις καλές πορείες;

«Η Ελευθερία Μοσχάτου έχει σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, και έχει αποδείξει πως είναι συνεπής στα μεγάλα ραντεβού.

Φέτος παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε με κάποιες απουσίες στο ρόστερ, η ομάδα τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα Ελλάδος και 2η στο κύπελλο Ελλάδος κάτι που αδιαμφισβήτητα την καθιστά υπολογίσιμη δύναμη στο μπάσκετ γυναικών.

Η απόφαση της ομάδας να βασιστεί κυρίως σε νέες Ελληνίδες παίκτριες, αλλά και δυο αξιόλογες ξένες παίκτριες, ήταν επιτυχής παρά το ρίσκο που είχε εξαρχής. Νομίζω πως το μυστικό της καλής πορείας της Ελευθερίας, κρύβεται στο ότι επέλεξε να επενδύσει σε αυτά τα νέα κορίτσια που αποτελούν το μέλλον».

-Πιστεύεις ότι σας λείπει μια συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση; Αν ναι τι πρέπει να γίνει γι' αυτό; Θα ήθελες να ήσουν μέλος ενός ρόστερ που θα βάλει την Ελευθερία Μοσχάτου στο Eurocup γυναικών;

«Φέτος ήμασταν ένα καλάθι μακριά από την πρόκριση στους ομίλους του Eurocup. Σίγουρα όνειρο κάθε Ελληνίδας παίκτριας είναι η συμμετοχή και η εμπειρία μιας τέτοιας διοργάνωση.

Όσες περισσότερες ελληνικές ομάδες βρίσκονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τόσο περισσότερο προβάλλεται και το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ και οι Ελληνίδες παίκτριες. Η προβολή αυτή αναβαθμίζει το άθλημα μας γενικότερα».