Skip to main content

Euroleague γυναικών - Δικαιουλάκος, Πρέκας και Φασούλα προκρίθηκαν στα προημιτελικά

Ελληνικό στοιχείο θα υπάρχει στα προημιτελικά της Euroleague γυναικών, καθώς τόσο η Αβένιδα της Μαριέλλας Φασούλα, όσο και η Σκίο των Δικαιουλάκου - Πρέκα κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες. 

Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική Σκίο των Ελλήνων προπονητών Τζώρτζη Δικαιουλάκου και Πέτρου Πρέκα επικράτησε της Σοπρόν με 81-50 και τελείωσε την κανονική περίοδο με 10 νίκες και 4 ήττες, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη από τις 4 θέσεις που οδηγούν στα προημιτελικά. 

Η Σκίο θα βρει στους «8» τη Βαλένθια από το group A, με την ισπανική ομάδα να έχει τερματίσει στην 3η θέση. Το πρώτο παιχνίδι διεξάγεται στην Ιταλία την Τρίτη 14/3, ενώ το δεύτερο στην Ανδαλουσία στις 17/3. Η μονομαχία των δυο ομάδων θα ολοκληρωθεί επί ιταλικού εδάφους στις 22/3.

Με νίκη ολοκλήρωσε και η Αβένιδα της Μαριέλλας Φασούλα τη regular season, καθώς οι μπλε επικράτησαν της Τζιρόνα με 74-63 στην ισπανική μονομαχία και προκρίνονται στους «8» με ρεκόρ 9 νικών και 5 ηττών, καθώς καταλαμβάνει την 4η θέση του group B.

Αντίπαλος της Αβένιδα στα προημιτελικά θα είναι η USK Πράγα που τερμάτισε στη 2η θέση του group A, με το πρώτο ματς να γίνεται στην τσεχική πρωτεύουσα στις 14/3, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στην Ισπανία στις 17/3. Η τελευταία αναμέτρηση των δυο ομάδων θα γίνει στην Πράγα στις 22/3.

Η πρόκριση κρίνεται στις 2 νίκες, επομένως η τρίτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί εάν και εφόσον η κάθε ομάδα κάνει από 1 νίκη στα πρώτα δυο ματς.