Skip to main content

Βελτσίστας: «Θέλω πάντα να παίρνω ό,τι καλύτερο μπορώ απ’ τις παίκτριές μου»

Για την νίκη του Εύνικου επί του ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio, ο προπονητής της αθηναϊκός ομάδας, Γιώργος Βελτσίστας.

Αναλυτικά ο τεχνικός του Εύνικου μίλησε;

Για τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα: «Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η αμυντική μας προσήλωση, το ότι ελέγξαμε τα ριμπάουντ στο 100%, ο ρυθμός μας και η πίεσή μας. Γενικά προσπαθούμε να παίζουμε σε ένα συγκεκριμένο τέμπο. Υπήρξαν παιχνίδια που ήμασταν τόσο κοντά να κερδίσουμε και τα χάναμε σε κάποιες λεπτομέρειες. Το θέλαμε πάρα πολύ το παιχνίδι. Το θέλαμε γιατί, εκτός του ότι ήταν σημαντική νίκη για ‘μας, είχαμε άλλον ένα λόγο, τον τραυματισμό της Ηλιάνας Ράδη που τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και είχαμε ένα παραπάνω κίνητρο, διότι θέλαμε να τής αφιερώσουμε τη νίκη. Το παιχνίδι πήγε όπως ακριβώς το θέλαμε, δώσαμε πολλά σουτ με πίεση στον αντίπαλο, ελέγξαμε το post παιχνίδι και νομίζω ότι όλα πήγαν καλά. Ήταν μια καλή νίκη για να μπορέσουμε να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα για τη συνέχεια».

Για τα σημεία-«κλειδιά» στο παιχνίδι: «Το πρώτο σημαντικό που είπαμε με τα κορίτσια είναι ότι δε θα έπρεπε να πάμε σε έναν πολύ αργό ρυθμό, καθώς σε ένα τελείως σεταρισμένο παιχνίδι, αφήνοντας τον ΠΑΣ να ξεκουραστεί και να κάνει το παιχνίδι του θα είχαμε πρόβλημα. Βάλαμε σαν στόχο να πιέσουμε αρκετά τη μπάλα, διότι δεν υπήρχαν ξεκάθαρα playmaker, οπότε ξέραμε ότι θα έπρεπε απ’ την αρχή να δώσουμε όσο το δυνατόν λιγότερες επιλογές στον αντίπαλο. Δώσαμε μεγάλη προσοχή στις παίκτριες που παίρνουν αρκετές προσπάθειες και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε χαμηλά και τις τρεις Αμερικάνες, κάτι που το καταφέραμε. Δεν ήταν καθόλου εύκολο ματς».

Για τον πλουραλισμό που υπήρχε στην επίθεση του Εύνικου: «Θέλω πάντα να παίρνω ό,τι καλύτερο μπορώ απ’ τις παίκτριές μου. Προσπαθώ να τις έχω όλες έτοιμες και να καταλαβαίνουν ότι είναι όλες σημαντικές. Πάντα προσπαθώ να παίρνω λύσεις απ’ όλες μου τις παίκτριες. Για ‘μένα, είναι σημαντικό να μπορούν όλες να βοηθήσουν και είναι σημαντικό ότι παίρνουμε σκορ και λύσεις και απ’ τις Ελληνίδες παίκτριες. Όλο αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, είναι δύσκολο και στη διαχείριση, όμως τα κορίτσια το προσπαθούν και το παλεύουν πάρα πολύ, είτε παίξουν ένα λεπτό είτε 40’. Είμαι πολύ ευχαριστημένος ότι πάντα προσπαθούν να δώσουν το 100% όσο και να παίξουν»