Skip to main content

Σπυριδοπούλου στο superbasket: «Η συμμετοχή στους ομίλους της Ευρωλίγκας θα ήταν για εμάς μεγάλη πρόκληση...»

Η Άννα Σπυριδοπούλου μίλησε στο superbasket αμέσως μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου γυναικών, με την πολύπειρη φόργουορντ να υπογραμμίζει ότι έρχεται μια δύσκολη, αλλά ενδιαφέρουσα σεζόν για τις ερυθρόλευκες. 
 
Η Ελληνίδα παίκτρια επέστρεψε στη δράση στα μέσα της περασμένη αγωνιστικής σεζόν και είχε πολύτιμη συνεισφορά τόσο στην κατάκτηση του νταμπλ, όσο και στην καλή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού.
 
Τελείωσε τη χρονιά με 8.1 πόντους, 5.1 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ κατά μέσον όρο, ενώ είχε 56% δίποντα και 39% τρίποντα στις 15 συμμετοχές που κατέγραψε στο πρωτάθλημα.
 
Η συζήτηση με την έμπειρη αθλήτρια αρχικά περιστράφηκε γύρω από την πρόκριση του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία, αλλά και το ντέρμπι που έρχεται με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Γυναικών.
 
Περάσατε έναν αρκετά κρίσιμο αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ και τώρα... Παναθηναϊκός! Αργεί ακόμα αλλά ίσως «παιχτεί» εκεί όλος ο τίτλος...
 
«Γνωρίζαμε ότι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν θα είναι εύκολο. Ξέρουμε όλοι ότι είναι μια δύσκολη έδρα και φάνηκε αυτό. Επόμενος μας αντίπαλος για το κύπελλο είναι ο Παναθηναϊκός.
Έχουμε αρκετό χρόνο να ετοιμαστούμε και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμες για να πάρουμε την νίκη!
Θεωρώ ότι οποία ομάδα κερδίσει έχει μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει τον πρώτο τίτλο της χρόνιας...»
 
 
 
Στη συνέχεια, η κουβέντα πήγε στους στόχους, αλλά και τα χαρακτηριστικά που έχουν οι ερυθρόλευκες, με τη Σπυριδοπούλου να επισημαίνει ότι οι Γκούσταβσον, Σουκ, Αγιούσο και Στραουτμάνε έχουν ταιριάξει με τον ελληνικό κορμό της ομάδας του Πειραιά. 
 
Ποια είναι η τοποθέτησή σου για τους στόχους της σεζόν, τα χαρακτηριστικά της ομάδας και το ρόστερ του Ολυμπιακού;
 
«Κάθε χρόνο οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι ίδιοι και υψηλοί! Πρωτάθλημα,κύπελλο και μια καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο με τον ίδιο ελληνικό κορμό που αποτελείται από έμπειρες παίκτριες και με 4 ξένες αθλήτριες που θεωρώ ότι έχουν ταιριάξει απόλυτα στην ομάδα μας.
Υπάρχει πολλή όρεξη και καθημερινά δουλεύουμε ώστε να είμαστε έτοιμες να καταφέρουμε τους στόχους μας».
 
Τέλος, το superbasket ζήτησε ένα τελευταίο σχόλιο από την Σπυριδοπούλου σχετικά με τις μεγάλες μάχες που έρχονται για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας γυναικών, με την αθλήτρια του Ολυμπιακού να δίνει το σύνθημα της πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης.
 
Έρχονται μεγάλες μάχες με στόχο την πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας γυναικών. Ποιο είναι το σχόλιό σου για τα ματς που έρχονται;
 
«Η φετινή χρονιά θέλουμε να ξεκινήσει με τον Ολυμπιακό να είναι στους ομίλους της Ευρωλίγκας. Ετοιμαζόμαστε για τα προκριματικά και θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να περάσουμε στους ομίλους.
Από κει και πέρα, εάν και εφόσον έρθει η πρόκριση όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα με μεγάλη δυσκολία.
Για μας θα είναι μια πρόκληση! Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικές και παιχνίδι με παιχνίδι να είμαστε καλύτερες».