Skip to main content

Ολυμπιακός Β. – Κρόνος 61-64: Στην 5η θέση η ομάδα του Αγ. Δημητρίου

Μετά από ένα αγωνιώδες παιχνίδι, ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου επικράτησε του Ολυμπιακού Βόλου με 64-61, τερματίζοντας στην 5η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, αφήνοντας έκτες τις «ερυθρόλευκες».

Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο μέχρι τα μισά της τελευταίας περιόδου. Εκεί ο Κρόνος με ένα σερί 7-0, μετέτρεψε το 53-51 σε 53-58, ενώ ξέφυγε με +8 (55-63) στο 37’. Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει, έφτασε το ματς στο καλάθι, ένα λεπτό πριν το φινάλε (61-63), χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει την ανατροπή, καθώς το τρίποντο της Σιουμουρέκη δεν βρήκε στόχο, με το τελίκό 64-61 να χαρίζει την νίκη στην ομάδα του Αγ. Δημητρίου.

Η Σεγούρα με 16 πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ του κρόνου, με την Παπακώστα να έχει 12 και την Ανδρέου 10 πόντους.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου, η Σιουμουρέκη είχε 23 πόντους, η Καραστάθη 12 και η Πολύζου 10 πόντους.

Δεκάλεπτα: 16-19, 32-33, 51-49, 61-64    

Διαιτητές: Λιόνας, Πλέγας

Ολυμπιακός (Παπαθανασίου): Ράπτη 4, Κωστοπούλου, Σιουμουρέκη 23(3), Λογοδότη 4, Καραστάθη 12,  Κοτοπούλη 10, Πολύζου Κ. 8.

Κρόνος Αγ. Δημητρίου (Ανδρεοπούλου): Κατσούλη Β. 4, Πολυχρονοπούλου 6, Μούκα, Σεγούρα 16, Τσιρογιώργη, Ανδρέου 10, Κατσούλη Δ. 9, Κατσούλη Ε. 3, Καλλιπολίτη, Παπακώστα 12 (2), Δελημήτρου 2, Ζαφείρη 2. 

*Μετά το τέλος του αγώνα το μέλος του δ.σ. της ΕΟΚ και εκ των υπευθύνων του μπάσκετ Γυναικών, Άννυ Κωνσταντινίδου απένειμε αναμνηστικά στις δύο ομάδες για τη συμμετοχή τους στην Τελική Φάση. 

Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στατιστικά του αγώνα εδώ

Δείτε φωτογραφίες του αγώνα εδώ

Παρακολουθήστε το βίντεο του αγώνα εδώ

Δηλώσεις 

Ελένη Παπαθανασίου (προπονήτρια Ολυμπιακού): «Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου παρουσιάστηκε απόλυτα ανταγωνιστική. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που δεν ήμασταν καλοί, όλα τα άλλα τα διεκδικήσαμε επί ίσης όροις, κερδίσαμε δύο, χάσαμε άλλα δύο. Πιστεύω ότι μετά την Κρήτη και τον Ανδρογέα είμαστε η δεύτερη επαρχιακή δύναμη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι να βγουν παιδιά και να παίξουν και να πλαισιώσουν τις εθνικές ομάδες και τα άλλα να μείνουν στοπ μπάσκετ και να το αγαπήσουν ακόμα  περισσότερο». 

Δέσποινα Καραστάθη (αθλήτρια Ολυμπιακού): «Ήταν μια απίστευτη εμπειρία, αντιμετωπίσαμε τις καλύτερες παίκτριες της Ελλάδας, παίξαμε φοβερά ματς που δεν έχουμε ξαναπαίξει στην περιοχή μας. Πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε ακόμα καλύτερες γιατί θα έχουμε κερδίσει αυτές τις μοναδικές εμπειρίες».   

Ειρήνη Ανδρέου (αθλήτρια Κρόνου): «Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά. Ήταν ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό τουρνουά για όλους. Είμαστε πολύ χαρούμενες που καταφέραμε να φτάσουμε έως εδώ. Συνεχίζουμε για τα επόμενα». 

Κατερίνα Ανδρεοπούλου (προπονήτρια Κρόνου): «Είναι γλυκόπικρη η γεύση. Θεωρώ ότι για πολύ μικρές λεπτομέρειες δεν ήμασταν λίγο πιο ψηλά. Παρόλα αυτά επειδή τα δικά μας παιδιά είναι πολύ μικρά είναι τεράστια η εμπειρία και νομίζω ότι από την επόμενη χρονιά θα δούμε μια πολύ καλύτερη εικόνα».