Skip to main content

Ο Ολυμπιακός που «επενδύει στο μέλλον» και οι 12αδες της Α1

Η έλευση της κόουτς Κουτρόγιαννού μόνο τυχαία δεν ήταν στον Ολυμπιακό, με τις «ερυθρόλευκες» να κινούνται σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους. 

 Ο Ολυμπιακός είναι νταμπλούχος Ελλάδας ξανά. Από την ημέρα της απονομής πρωταθλήματος έχει περάσει πολύς καιρός. Οι εξελίξεις έχουν «τρέξει» από τότε και ο νέος χάρτης της ομάδας του Πειραιά διαμορφώνεται σιγά σιγά, με τον στόχο πάντα να ακούει στο όνομα «ΝΤΑΜΠΛ».

Όμως η προκήρυξη της ΕΟΚ εκτός από την ύπαρξη 3 ξένων στη 12αδα προβλέπει και την υπάρξη δυο παικτριών κάτω των 21. Επομένως η κόουτς Κουτρόγιαννου αναλαμβάνει να φτιάξει από την αρχή μια καλή ομάδα στις Νεάνιδες, καθώς οι Πειραιώτισσες πλέον έχουν τη διάθεση να «επενδύσουν» στο μέλλον του ελληνικού μπάσκετ με μεγαλύτερη προσοχή.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός επανέρχεται στο πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΣΚΑΝΑ. Ακόμα αναζητώνται και οι 2 νεαρές αθλήτριες που θα βρεθούν στο επίπεδο να συμπληρώνουν τη 12αδα.

Επίσης, η ομάδα των Ζίμπαρτς - Νίκλα βρίσκεται κοντα στην επίτευξη συμφωνίας και με την 4η ξένη αθλήτρια που θα βρίσκεται στο ρόστερ. Η παίκτρια θα αγωνίζεται με ευχέρεια και στις 2 θέσεις των ψηλών και έχει εμπειρία από το WNBA.

Όσον αφορά τις εξελίξεις για την απευθείας συμμετοχή της ομάδας του Πειραιά στην Ευρωλίγκα, ακόμα δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Ωστόσο, η FIBA μετά και την αποβολή των ρωσικών ομάδων φαίνεται να μην είναι αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο και πλέον οι «ερυθρόλευκες» είναι κοντα στη 2η συμμετοχή τους σε Ομίλους Ευρωλίγκας Γυναικών.

Ρεπορτάζ: Αναστάσης Κατσαβός