Skip to main content

Μία διαφορετική Α1 γυναικών στο μπάσκετ

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για το νέο  αναβαθμισμένο, όπως όλα δείχνουν, πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.

Αναλυτικά:

Τί ειδήσεις φτάνουν στα αυτιά μου για ην Α1 γυναικών!!!
Αναβάθμιση του πρωταθλήματος!
Δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο και τα λεφτά που υποσχέθηκε ο Αυγενάκης στην μεγάλη κατηγορία την οποία θεωρεί αξιολογεί σαν επαγγελματική.
Όμως οι κινήσεις πού γίνονται στις μεταγραφές, η συμμετοχή μετά από πολλά χρόνια περισσότερων της μιάς ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της FIBA, μάλιστα ακούγεται για ίσως και πέντε!!!
Αν αφήσω στην άκρη ότι φεύγοντας οι Μποσγανά με την Πολυμένη στις ΗΠΑ με υποτροφία, δεν υπάρχει περίπτωση τουλάχιστον για φέτος να δούμε κάποια νεαρή Ελληνίδα να της εμπιστευτούν θέση με ικανό χρόνο συμμετοχής, τότε θα γίνει σπουδαίο πρωτάθλημα.
Οι τρεις ξένες γίνονται τέσσερις με την προσθήκη μίας κοινοτικής. 

208711102 321801003003129 1372003957623806919 n

Χωρίς να θέλω να σχολιάσω το γεγονός καθώς έχω περιέργεια να μάθω το σκεπτικό, να υπενθυμίσω ότι το τρεις αμερικανιδες ισχύει μόνο για την Ελλάδα.
Οι ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη έχουν δικαίωμα να έχουν μόνο δύο οι οποίες δεν έχουν ευρωπαϊκό κοινοτικό διαβατήριο. 

Άρα είναι πολύ εκλαϊκευμένο το...τρεις αμερικανιδες και μία κοινοτική. 

Ο Ολυμπιακός λοιπόν που είδε ότι ο αιωνιος του αντίπαλος Παναθηναϊκός επέστρεψε πολύ δυνατός, ανέβασε το μπάτζετ και φτιάχνει ομάδα μαθαίνω να σταθεί με αξιώσεις και στο Eurocup, με στόχο γιατί όχι κάτι παραπάνω από τις 16 της διοργάνωσης που έχει φτάσει δυο φορές.
Διερευσε ότι είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί η απόκτηση της πλυπειρης διεθνούς Λετονής σέντερ Κριστίν Βιτολα με πολλά χιλιόμετρα σε Ευρωπαϊκές ομάδες.
Ομως αυτό το όνομα που θα κάνει μπαμ εφόσον φυσικά γίνει είναι αυτό της εν ενέργεια παίκτριας του WNBA με πολύ χρόνο συμμετοχής στις Ουάσιγκτον Μιστικς της ύψους 1.96 Τερέζας Πλεζανς !!!

209886146 1933250436838706 6113039582190012407 n
Μεγάλο όνομα από το πάνω ράφι.
Την θυμάμαι σαν βασική επιλογή του Δικαιουλάκου οταν πρωτοπηγε στην Πολωνία και την Πολκοβιτσε. Ομως η αθλήτρια υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστου στις πρώτες αγωνιστικές και έμεινε απέξω.
Επέστρεψε δριμύτερη και πέρυσι αγωνίστηκε στις Κονέκτικατ Σαν.
Ο Ολυμπιακός κράτησε μετά την Σταμολάμπρου όλες τις διεθνείς και θα ενισχυθεί και άλλο και δυναμώνει πολύ. 
Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται και αυτός για την επιστροφή του στην Ευρώπη και να επαναλάβει την εκπληκτική φετινή πορεία.
Κράτησε την Ριντ, πήρε Βιτζηλαιου Αγγελική, Μυλωνάκη, Σταμάτη και ανανέωσε το ελληνικό υλικό ανανεώνοντας ουσιαστικά μόνο Λύμουρα και Χατζηνικολάου.
Εν αναμονή των ξένων παικτριών που θα αποκτήσει προφανώς ανάλογα με τα χρήματα τα οποία θα διαθέσει.

Το σίγουρο ότι θα παρουσιαστεί με την καλύτερη δυνατή σύνθεση. 
Ο τρίτος μεγάλος της παρέας ο ΠΑΟΚ ο μοναδικός δυστυχως εκπρόσωπος της Βορείου Ελλάδας στην  μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ γυναικών μπήκε κι αυτός στον χορό θέλοντας  να χορέψει όσο καλύτερα γίνεται.
Πρόσληψη του Κώστα Κεραμιδά που κουβαλάει ένα βαρύ βιογραφικό, συμμετοχή στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος και ενίσχυση του ελληνικού κορμού με δυο πραγματικά μπαμ μαζί με τις τέσσερις ξένες αθλήτριες,  δείχνουν ότι κοιτάει ψηλά.
Η Πηνελόπη Παυλοπουλου όπως μαθαίνουμε θα έχει το κουμάντο της ομάδας και σύμφωνα με πληροφορίες ακολουθεί δεύτερο πολύ μεγάλο όνομα.
Όμως και οι υπόλοιπες ομάδες κινούνται αν και οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο.
Η Ελευθερία Μοσχάτου που ολα δείχνουν θα έχει την παρθενική της Ευρωπαϊκη εμφάνιση...μετά τις ελληνίδες που απέκτησε ανακοίνωσε διεθνή Αργεντινή παίκτρια που πέρυσι έπαιζε στην Α1 Ιταλίας ενώ είναι έτοιμη να ανακοινώσει τις υπόλοιπες.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα επανέφερε την πολύ καλή Καναδεζα Σαμανθα Κούπερ μετά από ένα γρήγορο πέρασμα από το Γαλλικό πρωτάθλημα ενώ μαθαίνω ότι ετοιμάζει και το δικό του ελληνικό μπαμ με την απόκτηση της Ασπασία Καλαμπάκου!
Η Δάφνη Αγ.Δημητριου που σπάνια ανακοινώνει τις κινήσεις της...έχει αποκτήσει μια σπουδαία σκόρερ όπως είναι η  Ντι Γκιβενς όπως και ένα σπουδαίο ταλέντο από την Αμερική.
Αυτά έτσι στα γρήγορα.
Οπως έχει γίνει  γνωστό,,αποχωρούν από την Α1 οι  ΕΦΑΟΖ, Κρόνος, Σπόρτιγκ και αναμένουμε τις ομάδες που θα τις αντικαταστήσει.