Skip to main content

Eurobasket women:Γαλλία και Λευκορωσία στα ημιτελικά της Βαλένθια

Η Γαλλία με την Λευκορωσία πήραν τις δυο πρώτες θέσεις στα ημιτελικά του Εurobasket που θα γίνουν στην Βαλένθια το Σάββατο. Παράλληλα εξασφάλισαν τα πρώτα εισιτήρια για την Ευρώπη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του χρόνου στην Αυστραλία. 
 
Η Γαλλία νίκησε 80-67 αν και δυσκολεύτηκε για 27 λεπτά στο Στρασβούργο από την έκπληξη που λέγεται Βοσνία ή μάλλον Τζόνκουελ Τζόουνς,  καθώς η Αμερικανίδα που άφησε στην μέση το πρωτάθλημα του WNBA και της Κονέκτικατ Σαν για να υποστηρίξει το διαβατήριο της πού της έδωσε η Βαλκανική χώρα, έπαιζε σχεδόν μόνη τις γηπεδούχες. 
 
 
kyrikakis2pic
 
Έβαλε 29π, μάζεψε 24 ριμπάουντ!!!όμως η Γαλλία της Βαλερί Γκαρνιέ είναι πολύ καλή ομάδα και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. 
Με κορυφαίες την Γκρουντά που θα είναι και του χρόνου στην Σκίο του Δικαιουλάκου, σημείωσε 15π,η Τζοανές 15π, η Μιγέμ 14πκαι η Αμερικανίδα Ουίλιαμς 12π., πάτησε γκάζι στο τέλος και έφτασε σχετικά άνετα στην νίκη. 
 
kyriakakis3pic
 
 
Στο άλλο ματς η Λευκορωσία της μέχρι πριν λίγα χρόνια συμπαικτριας και τώρα κοουτς Ναταλίας Τραφίμοβα, νίκησε την Σουηδία 58-46 φτάνοντας πάλι στα ψηλά βασισμένο στην πάλι στην παλιά φουρνιά που την έχει οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες. Μόνο η Λεουτσανκα του Παναθηναϊκού έλειπε μαζί με την Σνίτσινα...
Με Βερεμέενκα 16π.,Πάποβα 18π, και η Αμερικανίδα Αλεξ Μπέντλει 11π., δεν είχαν πρόβλημα σε ένα κακό παιχνίδι να φτάσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
 
kyriakakis4pic
 
Η Σουηδία του Ιταλού Μάρκο Κρέσπι που φαίνεται εξάντλησε όλη την ενέργεια της στο να αποκλείσει την Ιταλία, διασώθηκαν η εικονιζομενη φετινή παίκτρια του Ολυμπιακού Ναταλί Φοντέιν που σημείωσε 10π και οι δίδυμες αδελφές Ελνεμπρινκ.
 
kyriakakis5pic