Skip to main content

Eurobasket Women 2021: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών (pics)

Τα παρκέ...πέρνουν φωτιά σε Βαλένθια και Στρασβούργο, αφού την Πέμπτη (17/6) ξεκινάει η δράση στο Eurobaasket 2021, οπού η Εθνική Ελλάδας Γυναικών θα αγωνιστεί στον β' όμιλο μαζί με Ιταλία, Σερβία και Μαυροβούνιο.

Η Εθνική Ελλάδας Γυναικών παρά την απουσία της από το Eurobasket Women 2019, επιστρέφει δριμύτερη στην διοργάνωση δύο χρόνια αργότερα, κυνηγώντας να ισοφαρίσει την τέταρτη θέση που έλαβε στο Eurobasket Women 2017 και γιατί όχι να πάει ακόμα και πιο καλά. Αυτή θα είναι η όγδοη συμμετοχή της επίσημης αγαπημένης στον θεσμό, οπού θυμίζουμε ότι πήρε την πρόκριση ξεπερνώντας στα προκριματικά τα εμπόδια των Σλοβενία, Βουλγαρία και Ισλανδία. 

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών:

 Ξεκινάμε με την Σερβία, η οποία θεωρείται όχι μόνο φαβορί για την πρώτη θέση του β' ομίλου στον οποίο βρίσκεται η Εθνική Ελλάδας, αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου της διοργάνωσης, όπως είχε κάνει στο Eurobasket 2015. Στην προηγούμενη διοργάνωση του 2019 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, με μια Σερβία να έχει δυνατή ομάδα που αποτελείται κυρίως από τις Γέλενα Μπρουκς, Άνα Ντάμποβιτς, Αλεξάντρα Τερβενδάκιτς, Τίνα Κράσνισνικ και Σόνια Βάσιτς, ενώ νατουραλιζέ θα είναι η Ιβόνε Άντερσον που έπαιζε φέτος στην Βενέτσια, η οποία ηττήθηκε στον τελικό του EuroCup από την Βαλένθια. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Σερβία την Παρασκευή (18/6).

 E3DXLcZXMAgsowE.jpg

Παραμένουμε στα Βαλκάνια και θα αναλύσουμε τώρα την πρώτη χρονικά αντίπαλο της Ελλάδας, το Μαυροβούνιο, που θα αντιμετωπίσει η Εθνική Γυναικών την Πέμπτη (17/6). Θεωρείται η....Σταχτοπούτα του group, ενώ θα κάνει την έκτη εμφάνιση της στην διοργάνωση, με καλύτερη θέση να είναι η έκτη θέση του Eurobasket 2011 στα γήπεδα της Πολωνίας. Η ομάδα αποτελείται κυρίως από παίκτριες από την Μπούντουσνοστ, ενώ ηγούνται η Γέλενα Ντούμπλιεβιτς της Ινταρεσπόρ και Μαρκιέσα Γκάτιλνγκ της Ναντέζντα Όρενμπουργκ. Αν και έχει τον τίτλο του αουτσάιντερ, το Μαυροβούνιο έχει εμπειρία από τελικές φάσεις του Eurobasket Women και αναμένεται να προκαλέσει ζημιές. 

 

Last but not least...η Ιταλία, η οποία έχει ένα πολύ ανταγωνιστικό ρόστερ, παρότι από την ανάγνωση των ονομάτων φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές αλλαγές σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις. Με 32 εμφανίσεις σε Eurobasket Women και ένα χρυσό μετάλλιο το...1938, η Ιταλία θέλει να κάνει την έκπληξη και να επιστρέψει στο βάθρο μετά από το ασημένιο μετάλλιο του 1995 στην Τσεχία. Η Σεσίλια Ζανταλασίνι, που πήρε μεταγραφή για την Βίρτους Μπολόνια, δεν είναι αστέρι μόνο της Εθνικής Ιταλίας, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα του θεσμού, ενώ οι σέντερ Φούτο Άντρε και Κουμπάι με τις Πέννα και Παν είναι νέες ηλικιακά και αναμένεται εκεί να στηριχθεί ο κορμός της γειτονικής χώρας τα επόμενα χρόνια.

 Εικόνα

Η Fiba παρουσιάζει ως πέντε παίκτριες οπού πρέπει να προσέξουμε από τον β' όμιλο τις Σόνια Βάσιτς (Σερβία), Γέλενα Μπρουκς (Σερβία), Μαριέλλα Φασούλα (Ελλάδα), Γέλενα Ντούμπλιεβιτς (Μαυροβούνιο), Σεσίλια Ζανταλασίνι (Ιταλία), ενώ ως "Young Gun" χαρακτηρίζει την Έλενα Μποσγανά, η οποία όπως αναφέρει απέδειξε περίτρανα το ποτένσιαλ της στα προκριματικά του φετινού θεσμού, ενώ αν και είναι μόλις 17 χρονών, δεν φοβάται, έχει εξαιρετικό σουτ και πάντα είναι συγκροτημένη.