Skip to main content

Λίμπερτι-Γουίνγκς 88-81: Η Λάνει πήρε το όπλο της (vid)

Οι Νιου Γιορκ Λίμπερτι υπερασπίστηκαν την έδρα τους, επικρατώντας των Ντάλας Γουίνγκς με 88-81, με αποτέλεσμα να ανέβει στο 5-1 και την δεύτερη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας, ενώ η ομάδα από το Ντάλας έπεσε στο 1-2 και την τέταρτη θέση της Δυτικής Περιφέρειας.

Οι δύο ομάδες εναλλάσονταν στο σκορ στα πρώτα λεπτά, με τις Γουίνγκς να παίζουν πιο αποτελεσματικά και να είναι μπροστά με πέντε πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (22-17). Η ομάδα από το Ντάλας συνέχισε να έχει το προβάδισμα και στην δεύτερη περίοδο, με τις Λίμπερτι να καταφέρνουν να ισοφαρίσουν το ματς στο τέλος του ημιχρόνου (39-39).

Αλλαγή σκηνικού στο δεύτερο μέρος, με τις Νευορκέζες να πατούν το γκάζι με ένα επί μέρους σκορ 22-12 και κατάφεραν να προηγηθούν με έντεκα πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (61-50). Οι Γουίνγκς μείωσαν στους δύο πόντους (73-71) με ένα επί μέρους 21-12 στα μέσα της τέταρτης περιόδου, με την Λίμπερτι να διαχειρίζεται αποτελεσματικά την κατάσταση, επικρατώντας εντός έδρας με 88-81.

Από τις Λίμπερτι ξεχώρίσε η Λάνει με 26 πόντους, η οποία στα πρώτα έξι ματς της σεζόν σκόραραν πάνω από 20 πόντους, με τις Χάουαρντ και Ιονέσκου να σκοράρουν με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα. Από τις Γουίνγκς διακρίθηκαν οι Ογκουμποβάλε και Μάμπρει με 24 και 21 πόντους.

Περίοδοι: 17-22, 39-39, 61-50, 88-81

Media Availability:  Ο προπονητής των Νιου Γιόρκ Λίμπερτι, Γουόλτ Χόπκινς δήλωσε ότι: "Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε τίποτα. Θα κάνουμε μερικές δοκιμές αύριο και έχουμε τα δάχτυλά μας σταυρωμένα (ελπίζουμε)". 

Η Σάμι Γουίτκομπ ανέφερε ότι: "Ήμασταν σκληροί και θαρραλέοι και ήμασταν σε θέση αντισταθήκαμε πολλές φορές  στα τρεξίματα των ομάδων. Νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά σε αυτό το παιχνίδι. Για εμάς, να συνεχίζουμε αυτά τα τρεξίματα, ειδικά όταν είμαστε κουρασμένοι...ήταν κρίσιμα για εμάς¨.

Τα highlights: 

Επίσης, ο προπονητής των Κονέκτικάτ Σαν, Κουρτ Μίλερ δέχθηκε πρόστιμο 10.000 δολαρίων και αποβολή από ένα παιχνίδι για ένα σχόλιο του για την παίκτρια των Λας Βένγκας Έισις, Λίζ Κάρμπαρτζ. Το σχόλιο θεωρήθηκε επιθετικό και ακατάλληλο, για αυτό και ο κόουτς Μίλερ δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στο ματς με τις Σιάτλ Στόρμ.