Skip to main content

Η Εκατερίνμπουργκ πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το μεγαθήριο από την Ρωσία η Εκατερίνμπουργκ νίκησε την σκληροτράχηλη Αβενίντα 78-68 και κατέκτησε τον τίτλο στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας γυναικών που διεξήχθη στην Volkswagen  Arena της Κωνσταντινούπολης. Ό Άγγελος Γιαννουλάκης όπως έκανε στους δύο ημιτελικούς, γράφει τις εντυπώσεις του για τον μεγάλο τελικό τής κορυφαίας διοργάνωσης της FIBA. 
 
 Έναν τελικό που θα ξεχάσουμε γρήγορα είδαμε απόψε. 
Τα παιχνίδια αυτά όταν υπάρχουν φαβορί ποιότητας υλικού και εμπειριών επιπέδου Ekaterinburg  είναι τόσο ενδιαφέροντα όσο η Ρωσική ομάδα το επιτρέπει. 
κυρια1
 
Έγραψα προχτές πως δεν είναι καλά φορμαρισμένη και αυτό απόδείχτηκε περίτρανα απόψε γιατί χωρίς να παίξει ιδιαίτερα καλά το αουτσάιντερ Avenida κατάφερε να διεκδικεί το Κύπελλο ως το 36'. 
 Για να τα πάρουμε από την αρχή ο Iniguez που ξέρει πως στα πρώτα λεπτά οι Ρωσίδες ψάχνουν την Griner της έκανε παγίδα από την πλευρά της μπάλας και είχε και τις υπόλοιπες 3 να κλίνουν προς τη ρακέτα για να μην αφήσει χώρους για εύκολα καλάθια από κοψίματα. 
Η Griner έβρισκε εύκολα τις κοντές στην περιφέρεια όμως αυτές ήταν άστοχες  και το σκορ με την Hayes να ζωγραφίζει πέταξε γρήγορα στο 19-9. 
 
κυρια2
 
 
Εκεί όμως που είπαμε θα δούμε ενδιαφέρον ματς οι Ρωσίδες που δεν έβαζαν στην επίθεση έπαιξαν άμυνα και κρατώντας χαμηλα το σκορ σιγά σιγά έκλεισαν τη διαφορά, πέρασαν μπροστά κι έκλεισαν το ημίχρονο 30-39.
    Οι Ρωσίδες μας έχουν συνηθίσει τον τελευταίο καιρό να παίζουν ένα εξώφθαλμα καλό δεκάλεπτο όπου τα βάζουν όλα και καθαρίζουν τα ματς όμως αυτό δεν έγινε ποτέ και η Avenida με τα ένας εναντίον ενός της Hayes έφτασε τη διαφορά στους 2-3 πόντους αρκετές φορές ως το 36'. 
 
κυρια3
 
Εκεί με σχήμα με 4 ημίψηλες και την Vandersloot η Ekaterinburg έβγαλε καλές άμυνες με αλλαγές σε όλα και πήρε βοήθειες με μπλοκ από την Jones. Στην επίθεση η Vandersloot έβγαλε καλές συνεργασίες ήρθαν και κάποια επιθετικά ριμπάουντ και η διαφορά πέρασε τους 10π  και το παιχνίδι χάθηκε για τις Ισπανίδες που δεν κατάφεραν να βάλουν σουτ ούτε με τη συνήθη ύποπτο Katie Lou Samuelson (3/17) ούτε από τις ψηλές που είχαν πάρε βάλε σουτ από τη δημιουργία της Hayes.
 
κυρια4
 
Άτολμος ο προπονητής της Ρωσικής ομάδας. Θα περίμενες σε μια ομάδα με τέτοιο βάθος να ψάξει κάποια στιγμή να βρει κάποιες άλλες να του δώσουν λύσεις  όπως έκανε πετυχημένα στον ημιτελικό όμως για πρώτη φορά στα χρόνια που φτάνει αυτή η ομάδα στα final 4 η Beglova έπαιξε 5΄και Vadeeva (!), Belyakova Papova μηδέν.... Απογοήτευση η Katie Lue Samuelson, (3/17) αν έβαζε 2-3 σουτ ακόμη θα παιζόταν παιχνίδι.. 
 
κυρια5
 
MVP ψηφίστηκε η Brianna Stewart φαντάζομαι γι αυτά που έκανε προχτές γιατί σήμερα ήταν βιαστική και άστοχη (4/13). Το Κύπελλο σήκωσε για τελευταία φορά η Belyakova που ανακοίνωσε πως η φετινή διοργάνωση ήταν η τελευταία στη μεγάλη καριέρα της.
 
κυρια6
 
Στο μικρό τελικό η Sopron παρά την απουσία της καλύτερης παίκτριας της Gubby Williams έδειξε να έχει περισσότερο κίνητρο από την γηπεδούχο Fener,  όμως όταν φορτώθηκαν με φάουλ January και  Brooks το ρηχό ρόστερ της Ουγγρικής ομάδας έχασε την επαφή με το σκορ και η Τουρκική ομάδα πήρε την τρίτη θέση 64-58. Ελπίζω του χρόνου να δούμε καλύτερη διοργάνωση με περισσότερα παιχνίδια κόσμο στα γήπεδα και καλύτερο θέαμα.