Skip to main content

Eurobasket women: Η Σερβία δεύτερη αντίπαλός της εθνικής γυναικών.

Ο Μιχάλης Κυριακάκης συνεχίζει να αναλύει τις αντιπάλους της Εθνικής Γυναικών στο επερχόμενο Eurobasket, με σειρά, αυτή τη φορά, μετά το Μαυροβούνιο, να παίρνει η Σερβία.

Αναλυτικά:

Συνεχίζοντας αυτήν την πρώτη γνωριμία των αντιπάλων της Εθνικής Γυναικών μας, σειρά έχει το μεγάλο όνομα του Β' ομίλου του Eurobasket, η Σερβία.

64646454546743445

Στις 18 Ιουνίου στην Βαλένθια η γειτονική χώρα θα προβάλει το δεύτερο εμπόδιο  στον δρόμο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου η οποία τον περασμένο Φεβρουάριο στον όμιλο του Βελιγραδίου, εξασφάλισε την συμμετοχή της για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο!

Θυμίζουμε ότι το 2016 στην Ολυμπιάδα του Ρίο είχε καταλάβει την τρίτη θέση.

76575677656

Η ομάδα της πολύπειρης κόουτς Μαρίνας Μάλκοβιτς ,κόρης του Μπόζινταρ με τον οποίο στον πάγκο ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει την Ευρωλίγκα στο Παρίσι, θεωρείται φαβορί για μετάλλιο ακόμα και για την κατάκτηση της κορυφής.

Να επαναλάβει δηλαδή τον θρίαμβο του 2015 όταν ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στο προηγούμενο Eurobasket το 2019 είχε πάρει την τρίτη θέση.

53455466644646443

Η Σερβία περιλαμβάνει στις τάξεις της μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ευρώπη όπου όλες αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού.

Η μεγάλη Σόνια Πέτροβιτς-Βάσιτς της Τζιρόνα ,οι Μιλοβάνοβιτς-Μπρουκς και Γιοβάνοβιτς της Σοπρόν, η Τσβεντάκιτς, της Λιόν, η Ντάμποβιτς της Μονπελιέ είναι οι πρώτες .

564664554454554

Η Νεβένα Γιοβάνοβιτς έχει σχέση και με την Ελλάδα καθώς ξεκίνησε την φετινή  σεζόν με την Ελευθερία Μοσχάτου αλλά η διακοπή του πρωταθλήματος την οδήγησε στην Γαλλία και την παλιά της ομάδα την Λάντ.

Ένας τραυματισμός όμως την άφησε απέξω και η χρονιά τελείωσε άδοξα.

646454545455445

Ακόμη όμως κι αυτή η πολύ δυνατή εθνική  ομάδα περιλαμβάνει στο ροστερ της νατουραλιζέ παίκτρια, δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο στην περιφέρεια.

Μιλάμε για την πολύ γνωστή μας Υβόν Άντερσον η οποία πριν τρία χρόνια αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό.

Έπειτα συνέχισε στην Τουρκία και τώρα αγωνίζεται στην Ιταλική Ρέγιερ Βενέτσια.

brooks4243

Με την πολύ συγκινητική εικόνα της  Έλενας Μπρουκς και το μωρό της, η οποία  έκανε τον γύρο του διαδικτύου την ημέρα της γυναίκας, ολοκληρώνουμε αυτή την πρώτη γνωριμία με την σπουδαία εθνική ομάδα της Σερβίας.

Αύριο η αναφορά στην Ιταλία την τρίτη ομάδα του ομίλου της εθνικής γυναικών μας.