Skip to main content

Α1 Γυναικών: Έξι ομάδες διαφωνούν με την επανέναρξη και θετουν όρους για την επιστροφή στην δράση

Οι έξι απο τις 12 ομάδες της Α1 Γυναικών, μέσω επιστολής τους προς την ΕΟΚ,  την οποία κοινοποίησαν και στους Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργο Μαυρωτά, διαφωνούν με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και θέτουν όρους προκειμένου να επιστρέψουν στην δράση.

Επιστολή προς την ΕΟΚ και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο,, την οποία κοινοποίησαν και στους Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργο Μαυρωτά, με την οποία τους καλούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ενόψει της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, απέστειλαν οι Νίκη Λευκάδας, Χανιά, Σπόρτιγκ, Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Δάφνη Αγίου Δημητρίου και ΕΦΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, οι διοικήσεις των έξι ομάδων, από τις 12 που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, υπενθυμίζουν στον Πρόεδρο της ΕΟΚ την επιστολή της 25ης Ιανουαρίου, με την οποία επιθυμούν την επιστροφή στην δράση, με απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, μία σειρά μέτρων τα οποία όφειλε να καλύψει η Ομοσπονδία, όπως τα έξοδα για τα τεστ κορονοϊού, τα λειτουργικά έξοδα των εντός έδρας αγώνων πρωταθλήματος, καθώς και τα έξοδα ταξιδιών των αποστολών των ομάδων, εκτός Νομού.

Όπως υποστηρίζει η νέα επιστολή των ομάδων, δεν υπήρξε η παραμικρή απάντηση, τόσο από την Ομοσπονδία, όσο και από την Πολιτεία, στην οποία είχε κοινοποιηθεί η αρχική επιστολή. Αντίθετα, ενημερώθηκαν για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, με διπλές αγωνιστικές κάθε εβδομάδα, χωρίς όμως να υπάρξει η παραμικρή συζήτηση με τις ομάδες, αλλά και χωρίς η ΕΟΚ να έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς πρόκειται να πράξει.

Έτσι,  οι έξι ομάδες της Α1 Γυναικών, ζητούν, μεταξύ άλλων,  να υπάρξει περίοδος τουλάχιστον τριών εβδομάδων για την σωστή προετοιμασία των αθλητριών, να καλυφθούν όλα τα έξοδα για τεστ καθώς και τα λειτουργικά, όπως επίσης και τροποποίηση της εγκυκλίου των μεταγραφών, για την στελέχωση των ρόστερ, μετά την αποχώρηση της πλειοψηφίας των ξένων παικτριών.

Αναλυτικά η επιστολή:

1

2

3

4

5

6

7

8