Skip to main content

Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός 81-74: Χρειάζεται ακόμα δουλειά

Στο πρώτο δυνατό τεστ ενόψει της νέας σεζόν ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 81-74.

Οι πράσινοι με τα πολλά νέα πρόσωπα σύνθεσή τους, είχαν διάθεση, κυνήγησαν το ματς μέχρι το τέλος, αλλά ήταν αρκετά ασύνδετοι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, υπέπεσαν σε πολλά λάθη κι έδειξαν ότι χρειάζονται ακόμη δουλειά για να βρεθούν στο επίπεδο που θέλουν και απαιτεί η Ευρωλίγκα.

Η Ζαλγκίρις που επίσης έχει γυρίσει σελίδα μετά από την αποχώρηση του Γιασικεβίτσιους είχε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα και παρά το γεγονός ότι ήταν άστοχη έξω από τα 6μ75, (5/22), έδειξε να πατάει πιο καλά στο παρκέ, έβγαλε συνεργασίες και ικανοποίησε τους λιγοστούς φιλαθλους της που βρέθηκαν στην εξέδρα.

Το σύνολο του Γιώργου Βόβορα, που έδειξε σημάδια βελτίωσης στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, στηρίχθηκε περισσότερο στο ατομικό επιθετικό ταλέντο των Νέντοβιτς και Τζάκσον . Οι δύο γκαρντ τράβηξαν το κουπί στην επίθεση με 22 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ θετική ήταν και η παρουσία του Παπαγιάννη με 8.

Κορυφαίος για την Ζαλγκίρις ο Γιοκουμπάιτις με 18 πόντους ενώ τον ακολούθησαν οι Γουόκαπ και Γκριγκόνις.

Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Αλμπα Βερολίνου στο παιχνίδι της τρίτης θέσης, ενώ η Ζαλγκίρις θα υποδεχτεί την Αρμάνι Μιλάνο στον τελικό του τουρνουά.

Δεκάλεπτα: 23-17, 43-38, 59-54, 81-74