Skip to main content

Κάριν Μουρντ: Η δίμετρη από την Εσθονία

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για την δίμετρη Εσθονή με ελληνική υπηκοότητα, Κάριν Μούρντ.

 

κυριακακης 4

Κάριν Μουρντ!!!

Αγαπημένη μου,αθόρυβη, με τεράστια προσφορά σε όσες ομάδες αγωνίστηκε .

Δύο λόγια για μία σπουδαία αθλήτρια, μοναδική προσωπικότητα και σπουδαία φίλη. Η δίμετρη Εσθονή με ελληνική υπηκοότητα πλέον καθώς παντρεύτηκε εδώ και έχει έναν υπέροχο γιό τον Έρικ.

κυριακακης1

Ανακάλυψη ποιου άλλου?

Του φίλου μου του Αντρίκου!

Ο Ανδρεας Μαζαράκης στο κυνήγι του για δίμετρες αθλήτριες την έφερε στην ομάδα του τον ιστορικό Αστέρα Εξαρχείων μαζί με την εξίσου διμετρη επίσης Εσθονή Σίγκνε Σίργκε,αριστερά στην φώτο, ύστερα από ένα ταξίδι του στο Ταλίν πρωτεύουσα της Εσθονίας. 

κυριακακης2

Τότε ο Αστέρας έγινε η μοναδική ομάδα στα χρονικά του γυναικείου μπάσκετ με τρεις πραγματικά δίμετρες αθλήτριες καθώς έφερε από τον Μακεδονικό και την πανύψηλη  Δώρα Παγανού που βλέπουμε δεξιά στην φώτο με τα χρώματα της ΑΚΑΗ.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με την Κάριν στην ομάδα μου όπου αποτέλεσαν με την Βάνια Πόποβα το δίδυμο των ξένων της και με κόουτς τον Κώστα Κεραμιδά φτάσαμε μέχρι τις 16 του Eurocup!!!

Μετά δύο χρόνια επέστρεψε στον Αστέρα όπου πήγαμε παρέα με Αναστασία Κωστάκη, Βιβή Γκόγκου, τον κόουτς Κώστα Κεραμιδά και την αφεντιά μου. Πάλι η παρουσία συνετέλεσε στην εξαιρετική πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μετά ακολούθησε το Ελληνικό όπου ήταν η στυλοβάτης στα ανοδικά βήματα της ομάδας στην καταξίωση σαν μια από τις κορυφαίες ομάδες  της Ελλάδας. 
 
Την καριέρα της έκλεισε στον Κρόνο Γέρακα. 
Αυτοί ήταν  οι βασικοί σταθμοί στην Ελληνική παρουσία της διεθνούς Εσθονής.

Ήθελα να της ευχηθώ να'ναι γερή, να χαίρεται την οικογένειά της και να εκφράσω την απόλυτη χαρά που την γνώρισα και είναι φίλη μου.