Skip to main content

Η Εθνική νεανίδων και το ραντεβού της Κρήτης

Ο Μιχάλης Κυριακάκης θυμάται την εξαιρετική Εθνική κορασίδων του 2018 και την χαμένη, λόγω κορονοϊού,  ευκαιρία του 2020 να λάμψει και μάλιστα εντός έδρας, στο (ακυρωθέν) Πανευρωπαϊκό της Κρήτης, αυτή τη φορά ως Εθνική νεανίδων.

Αναλυτικά:

Χίλια μπράβο λοιπόν για την άνοδο! Δεν το αντέχω να είμαστε στην Β' δηλαδή κατω απο την δεκαεξαδα του Πανευρωπαικου...θεωρώ πως δεν μας αξίζει. ..Το δυσάρεστο για τις οκτώ από την ομάδα.. οτι δεν θα χαρούν να αγωνιστούν στην μεγάλη κατηγορία...αμεσα τουλάχιστον. ..καθώς του χρόνου θα ξαναπαιξουν Β' σαν νεανιδες αυτή την φορά. Βέβαια εκεί θα γίνουν ομάδα με τις γεννημένες το 2001 περσινές τους συμπαίκτριες που χάσανε την άνοδο λόγω συγκυριων .Θα πάνε για την άνοδο και θα...δώσουν ραντεβού με τις τέσσερις που συνεχίζουν σαν κορασίδες σε δύο χρόνια η ίδια ομάδα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανιδων του 2020 ...Να'ναι γερές και να μην ξεχάσουν ότι όλα τώρα ξεκινάνε. ..Δουλειά αγάπη για το άθλημα και όλα θα πάνε κατ'ευχην. Τα θεμέλια και οι βάσεις έχουν μπει!

IMG 20200528 125425 737

Αυτά είχα γράψει τον Αύγουστο του 2018 όταν η εθνική κορασίδων πήρε το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία, μετά από χρόνια περιπλάνησης στην Β' της Ευρώπης δηλαδή με χώρες που βρίσκονταν από την 16η θέση και κάτω στην γενική  κατάταξη των κορασίδων. 
Ήταν η πρώτη που το κατάφερε.
Όλα ήρθαν όπως τα είχαμε ευχηθεί τότε καθώς αυτές που έγιναν νεανίδες πέρυσι πέτυχαν την άνοδο και όλοι είμασταν χαρούμενοι που θα βλέπαμε αυτήν την εξαιρετική φουρνιά αθλητριών απέναντι στις κορυφαίες εθνικές ομάδες στις ηλικίες U18.
IMG 20200528 125419 476
 
Η ΕΟΚ, όταν διαβλέπει την περίπτωσή διάκρισης σε αυτά τα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα μικρών ηλικιών φιλοξενεί στην χώρα μας τέτοιες διοργανώσεις. 
Το έκανε στα αγόρια πολλές φορές και φέτος ανέλαβε να πάρει μετά πολλά χρόνια αντίστοιχη και στα κορίτσια .
Έτσι το Eurobasket U18 ορίστηκε να διεξαχθεί στην φιλόξενη Κρήτη.
IMG 20200528 125439 497
Δυστυχώς όμως αυτή η πανδημία που τους τελευταίους μήνες έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές μας και σε αυτά που είχαμε συνηθίσει υποχρέωσε και την FIBA να ακυρώσει ολες τις διοργανώσεις της για να διασφαλιστεί η υγεία όλων.
Εάν δεν υπάρξει υπάρξει κάτι έκτακτο δεν θα δούμε αυτήν την τόσο ταλαντούχα εθνική νεανίδων μέσα στο σπίτι της που θα μπορούσε να φτάσει. 
Κρίμα...αλλά όταν αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν απόλυτα φυσιολογικό να συμβεί και αυτό. 
Ελπίζω να πάνε όλα καλά και η ομάδα αυτή να ανανεώσει το ραντεβού της για μετά από δύο χρόνια στο Eurobasket U20  κατηγορίαςαφού πρώτα οι κοπέλες που του χρόνου θα γίνουν νέες γυναίκες κάνουν ότι και πέρυσι να πάρουν δηλαδή την προαγωγή για την κορυφαία κατηγορία της Ευρώπης. 
FB IMG 1590659392613
 
Να θυμηθούμε αυτήν την ομάδα των κορασίδων που σχεδόν ίδια θα ήταν η φετινή εθνική νεανίδων της Ελλάδας:
Καλέντζου,Γρηγοροπούλου, Μποσγανά,  Μπουντούρη, Χατζηλεοντή, Παπαδοπούλου, Λέξα, Μπακογιώργος, Παπούλης.
Κάτω Παπαροιδάμου,Νάτσκου, Αναστασοπούλου, Σακελλαρίου, Πολυμένη και Γούλα. 
Να είναι γερές όλες και όσο και αν στενοχωρήθηκα που δεν θα αντιμετωπίσουν την μεγάλη πρόκληση της συμμετοχής στην Α' κατηγορία και μάλιστα στην Ελλάδα, να πεισμωσουν ,να συνεχίσουν την δουλειά και το μέλλον είναι όλο δικό τους να ζήσουν πολλές χαρές.