Skip to main content

Παπαγιάννης και Φριντέτ ανάμεσα στις χειρότερες επιλογές των Κινγκς σύμφωνα με το NBC!

Το NBC επέλεξε τους χειρότερους παίκτες που έχουν επιλέξει οι Κινγκς στα draft του ΝΒΑ και ανάμεσά τους βρίσκονται οι Γιώργος Παπαγιάννης και Τζίμερ Φριντέτ!

Το γνωστό αμερικανικό δίκτυο αποφάσισε να συγκεντρώσει και να αναδείξει τις χειρότερες επιλογες των Κινγκς των τελευταίων 35 ετών και η λίστα έχει αρκετό... πράσινο χρώμα, καθώς δύο παίκτες του Παναθηναϊκού βρίσκονται στη σχετική λίστα.

Ο Φριντέτ επιλέχθηκε από τους Μπακς στο νούμερο 10 του draft του 2011 και μετακόμισε στο Σακραμέντο, μετά από ανταλλαγή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιλογή αυτή στοίχισε στους Κινγκς, καθώς σε εκείνο το draft, είχε προσπεράσει σπουδαίους παίκτες όπως ο Καουάι Λέοναρντ, ο Κέμπα Γουόκερ, ο Κλέι Τόμπσον και ο Μπράντον Νάιτ.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, εξίσου άστοχη επιλογή ήταν και αυτή του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος επιλέχθηκε στο νούμερο 13 του draft του 2016. Ο διεθνής σέντερ είχε δείξει αρκετά καλά στοιχεία, η έλλειψη αθλητικότητας και η ταχύτητά του στάθηκαν εμπόδιο στην καθιέρωσή του στην ομάδα. Εκείνη τη χρονιά, οι Κινγκς μπορούσαν να επιλέξουν τον Πασκάλ Σιάκαμ, ο οποίος βελτιώθηκε πάρα πολύ και τελικά έγινε πρωταθλητής με τους Ράπτορς.

Στις άλλες αποτυχημένες επιλογές των «Βασιλιάδων» συμπεριλαμβάνεται και ο Τόμας Ρόμπινσον, ο οποίος αγωνίστηκε φέτος στη Χίμκι, αλλά και ο Νικ Στάουσκας, ο οποίος ήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπασκόνια.

Απο κει και πέρα, άλλες αποτυχημένες επιλογές των Κινγκς σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν οι  Τζο Κλάιν (Νο. 6, 1985), Κένι Σμιθ (Νο. 6, 1987), Πέρβις Έλισον (Νο. 1, 1989), Κουίνσι Ντάουμπι (Νο. 19, 2006), Ταϊρίκ Έβανς (Νο. 4, 2009) και Μπεν ΜάκΛεμορ (Νο. 7, 2013).