Skip to main content

Ντουράντ: «Ό,τι κάνει ο Κλέι είναι οκ, ό,τι κάνω εγώ όχι»

Όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα γύρω από τη φυγή του Κέβιν Ντουράντ από τους Γουόριορς.

Η τριετία που πέρασε στο Όκλαντ συνδυάστηκε με δύο σερί πρωταθλήματα και εντυπωσιακά παιχνίδια, αλλά και πολλές φήμες για τη σχέση του με τους συμπαίκτες του.

Ο τσακωμός με τον Ντρέιμοντ Γκριν ήταν το βασικότερο στοιχείο της ρήξης της σχέσης των δύο πλευρών, κάτι που τελικά είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρησή του, με προορισμό τους Νετς.

Ο Ίθαν Στράους του Hoops Hype επιμελήθηκε ένα βιβλίο για τη δυναστεία που επιχείρησαν να χτίσουν οι Γουόριορς και στέκεται σε ακόμα δύο γεγονότα τα οποία φανερώνουν ότι ο «KD» δεν ένιωθε άνετα με τους συμπαίκτες του.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό βιβλίο, μετά από έναν αγώνα που είχε κάνει καλή εμφάνιση, αναρωτήθηκε στους δημοσιογράφους ‘’θα γράψετε γι’ αυτό; Όχι δεν θα γράψετε’’. Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο είναι πως ‘’ό,τι κάνει ο Κλέι είναι οκ, γιατί είναι ο Κλέι. Αλλά ό,τι κάνω εγώ δεν είναι οκ, γιατί είμαι ο Κεβιν Ντουράντ’’. Το παράπονό του είχε να κάνει με την αντιμετώπιση των ΜΜΕ προς το πρόσωπό του, την ώρα που ο Τόμπσον λάμβανε αποθεωτικά σχόλια.

Το δεύτερο περιστατικό έχει να κάνει με έναν πρώην παίκτη των Γουόριορς, τον Μαρίς Σπέιτς, ο οποίος είχε γνωρίσει την αποθέωση κατά την επιστροφή του στην Oracle Arena.

‘’Πώς μπορείς να αποκαλείς τον εαυτό σου Mo Buckets όταν δεν είχες ποτέ 20 πόντους στην καριέρα σου;’’ είχε πει μπροστά σε δημοσιογράφους, ενώ έβλεπε πως πολλοί άλλοι περίμεναν τον Σπέιτς για να του πάρουν δηλώσεις.