Skip to main content

Σωτηρίου: «Ο Ολυμπιακός είναι πάντα ανταγωνιστικός, είναι πάντα ένα ντέρμπι "αιωνίων"»

Στο Web Radio της ΕΟΚ μίλησε η Κατερίνα Σωτηρίου η οποία αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου γυναικών από τον Παναθηναϊκό, στη συνύπαρξη του μπάσκετ γυναικών με το Final 8 ανδρών, στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, αλλά και το γεγονός ότι αποσύρεται από τη δράση.

Αναλυτικά τα όσα είπε η έμπειρη παίκτρια:

Για τον τελικό με τις Εσπερίδες: 

«Δε μπορείς να κερδίσεις απ’ το 1ο λεπτό. Ξέραμε ότι οι Εσπερίδες ήταν πολύ καλές και ανταγωνιστικές, έπαιζαν πολύ έξυπνα. Νομίζω πως ήταν θέμα χρόνου να “χτυπήσουμε” στα δυνατά μας σημεία και παράλληλα στα αδύνατα των Εσπερίδων. Υπήρχε μια αμηχανία και το άγχος του τελικού, γι’ αυτό και χρειάστηκε κάποιον χρόνο για να “απογειωθεί” το παιχνίδι μας, να πάρουμε “αέρα” και να πάμε πολύ καλύτερα μέχρι το τέλος».

Για το αν είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την εξέλιξη του περσινού τελικού με την Ελευθερία Μοσχάτου: 

«Εμένα υπήρχε σαν μάθημα στο μυαλό μου. Δεν είχαμε μιλήσει γι’ αυτό το κομμάτι, αλλά οι αθλήτριες που ήμασταν πέρυσι στο πίσω μέρος του μυαλού μας είχαμε πάρει το μάθημα, έτσι ώστε να είμαστε ακόμη πιο έτοιμες, πιο προετοιμασμένες και πιο σοβαρές στο να ανταπεξέλθουμε αν τυχόν το ματς έπαιρνε την ίδια τροπή».

Για την όλη ατμόσφαιρα του τελικού: 

«Στην αρχή ήμουν αρκετά επιφυλακτική. Μπαίνοντας την 1η μέρα για προπόνηση σε ένα μεγάλο και πολύ ωραίο γήπεδο, φαινόταν η οργάνωση απ’ την πλευρά της Ομοσπονδίας, μου θύμιζε λίγο τα πρότζεκτ της Εθνικής ομάδας. Αυτό σου προδιέθετε ότι θα συμβεί κάτι ωραίο, αλλά επειδή είδα μόνο ένα λόγκο κάπου στην άκρη στις αφίσες δε μου αρκούσε. Παρ’ όλα αυτά, έδωσα χρόνο και είδα ότι στο τέλος ήταν πάρα πολύ ωραία η ατμόσφαιρα. Το θέμα δεν είναι μόνο για ‘μας που ούτως ή άλλως θα βρίσκαμε τον τρόπο να περνούσαμε καλά, πόσο μάλλον σαν κυπελλούχες, αλλά ένιωσα ότι και οι Εσπερίδες και πολλά νέα κορίτσια που πλαισίωναν την ομάδα το ευχαριστήθηκαν. Ήταν εξαιρετική κίνηση».

Για το ότι ο τελικός διεξήχθη την ίδια μέρα με αυτόν των ανδρών: 

«Ήταν πολύ όμορφη εμπειρία. Νομίζω ότι κλείνοντας όλο αυτό το event ήταν πολύ καλή η πλαισίωση του μπάσκετ γυναικών με το μπάσκετ ανδρών. Πολύ ωραία εικόνα, πολύ ωραία συναισθήματα και εμπειρίες που είναι κίνητρο και για τις νεότερες, αλλά και για ‘μένα».

Για το επερχόμενο (25/02) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: 

«Γυρνώντας απ’ την Κρήτη ξεκουραζόμαστε, αλλά οι συζητήσεις ξεκίνησαν με τις ξένες σχετικά με το πώς είναι το κλίμα, πώς είναι το “ΣΕΦ”, να τους πούμε για το γήπεδο και την ατμόσφαιρα. Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, ο Ολυμπιακός είναι πάντα ανταγωνιστικός, είναι πάντα ένα ντέρμπι “αιωνίων”. Δεν έχουμε πάρει και διαφορά, οπότε δε μπορούμε να μιλάμε για κανένα πλεονέκτημα. Εκεί πας με τη νίκη, με το Κύπελλο, το ότι δηλαδή τους έχουμε κερδίσει δύο φορές και αυτό είναι το αβαντάζ και το πλεονέκτημα για ‘μας».

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα: 

«Σε μια συνέντευξη που έδωσα την Κυριακή (18/02) στάθηκα στο γεγονός αυτό, το οποίο είναι κάτι που πρέπει να αποτελέσει το παράδειγμα και την έμπνευση παραγόντων, προπονητών και άλλων αθλητριών. Υπάρχει το ότι μπορεί να βρεις συμπαίκτριες ανταγωνιστικές, υψηλού επιπέδου, με τις οποίες μπορείς να έχεις καλό κλίμα και μια μείξη χαρακτήρων, πολύ διαφορετικών μεν, αλλά με διάθεση η ομάδα να είναι πάνω απ’ όλα. Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαι ευλογημένη να έχω το κύπελλο και να το μοιράζομαι με ανθρώπους που έχουμε ιδιαίτερη σχέση. Είναι πολύ εύκολο να περάσουμε καλά και σε στιγμές άγχους να ξέρουμε τα όρια. Πάντα το χιούμορ χαλαρώνει την κατάσταση και είναι ένας τρόπος επίσης να έρθουμε κοντά. Είναι ένα στοιχείο που μας φέρνει ξανά στην επιτυχία, νιώθοντας ο καθένας μας πολύ ιδιαίτερα συναισθήματα και κυρίως αυτό του συνόλου, του ομαδικού αθλήματος που πρέπει να μείνει».

Για την ανακοίνωσή της ότι αυτή ήταν η τελευταία της κατάκτηση του Κυπέλλου ως αθλήτρια: 

«Η αλήθεια είναι πως συγκινήθηκαν πολύ οι συμπαίκτριές μου, το βράδυ που ήμασταν έτοιμες να κοιμηθούμε ερχόντουσαν στο δωμάτιο και μου έλεγαν “Α ρε Σώτο, τι μας κάνεις βραδιάτικα”, κάποιες έκλαιγαν, άλλες επικοινώνησαν με μηνύματα, άλλες ήρθαν στο δωμάτιό μου και με αγκάλιαζαν. Ήταν συγκινητική στιγμή. Θεώρησα ότι ήταν καλύτερο να γίνει την προηγούμενη μέρα ώστε να μη μας έρθει μες στο παιχνίδι και όντως ήταν για καλό. Επομένως, στο τέλος μετά τον τελικό βγάζαμε φωτογραφίες αναμνηστικές, γιατί δε θα είχα εγώ προσωπικά άλλη τέτοια στιγμή, όσον αφορά το Κύπελλο, ως αθλήτρια».