Skip to main content

Μπενέκη:"Ελπίζουμε να είμαστε αντάξιες των προσδοκιών"

Οι Εσπερίδες πήραν γεύση από το κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού («Δύο Αοράκια») το μεσημέρι του Σαββάτου ολοκληρώνοντας την προετοιμασία τους για τον ΟΠΑΠ Τελικό Κυπέλλου Γυναικών απέναντι στον Παναθηναϊκό την Κυριακή (13:30, COSMOTE TV και από το κανάλι YouTube της COSMOTE TV).

Η 22χρονη φόργουορντ με το ρόλο που έχει στην ομάδα προετοιμάζει ψυχολογικά τις συμπαίκτριές της. «Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία, πολύ καλό κλίμα, έχουμε ενσωματώσει πολύ καλά και τις ξένες παίκτριές μας. Αυτό που είπα στις συμπαίκτριές μου είναι να το ευχαριστηθούμε, να δώσουμε το 100% και να είμαστε συγκεντρωμένες».

Σχετικά με την απόφαση να διεξαχθούν την ίδια μέρα ο ΟΠΑΠ Τελικός Κυπέλλου Γυναικών και ο αντίστοιχος των Ανδρών, επισήμανε: «Είναι μια πάρα πολύ καλή ενέργεια. Θεωρώ ότι θα πάρουμε την προβολή που αξίζουμε, θα προσελκύσουμε κόσμο και ειδικά μικρά κορίτσια που μπορούν να ασχοληθούν με το άθλημα. Ελπίζουμε να είμαστε αντάξιες των προσδοκιών».

Από την πλευρά της, η Άννα-Μαρία Πρίφτη τόνισε: «Μετά από δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά, ξέρουμε τις αδυναμίες του και πάμε με στόχο να κερδίσουμε το Κύπελλο, μην κρυβόμαστε. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και αυτό μας βοηθά να μην έχουμε καθόλου άγχος. Ο τελικός είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι από αυτά του πρωταθλήματος. Όλοι ξεκινάμε με τις ίδιες πιθανότητες, ασχέτως αν ο Παναθηναϊκός θεωρείται φαβορί. Οι Εσπερίδες είναι ιστορική ομάδα, αυτό δίνει μια παραπάνω βαρύτητα στο παιχνίδι για μας, αλλά θα μπούμε στο παιχνίδι με κέφι, όρεξη και ανταγωνιστικότητα πάνω από όλα».

Σχολιάζοντας τη διεξαγωγή των τελικών Ανδρών και Γυναικών την ίδια μέρα, η 20χρονη φόργουορντ είπε: «Είναι μια πολύ σημαντική κίνηση από την ομοσπονδία. Θεωρώ πως θα βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ να προβληθεί και να έρθουν περισσότερα κορίτσια σε αυτό. Πιστεύω πως έχουμε πολλά να δώσουμε και κόσμος σίγουρα θα ευχαριστηθεί το μπάσκετ που θα παίξουμε».