Skip to main content

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην οπαδική βία από Δίελα - Αλεξανδρή (pic)

Το δικό τους ξεχωριστό και πολύ ηχηρό μήνυμα έδωσαν οι Ιωάννα Δίελα και Διονυσία Αλεξανδρή, με τις αθλήτριες των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να επισκέπτονται το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Σχολείο Πειραιά σε μια πρωτοβουλία με μπασκετικό – εκπαιδευτικό χαρακτήρα. 

Η αθλήτρια του Ολυμπιακού μαζί με εκείνη του ΠΑΟ πήγαν στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα και μίλησαν στα παιδιά για τις αξίες του αθλητισμού. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δυο έμπειρες παίκτριες ο αθλητισμός προάγει τη συλλογικότητα, την ομαδική αντίληψη, την ένταξη σε σύνολα και την πειθαρχία.

Τουναντίον τα φαινόμενα οπαδικής βίας όπως τόνισαν είναι εντελώς απέναντι από τον αθλητισμό. Γεγονότα όπως εκείνο του θανάτου του Άλκη Καμπανού,  δεν έχουν σχέση και τάσσονται απέναντι σε κάθε τι που σχετίζεται με τη σωματική και ψυχική υγεία που προάγει ο αθλητισμός.

23 24 ALEXDIELA SXOLEIO super

Τέλος, Ιωάννα Δίελα και Διονυσία Αλεξανδρή τόνισαν χαρακτηριστικά ότι η αντιπαλότητα ανάμεσα σε συλλόγους, ανθρώπους, παίκτες και άλλους εμπλεκόμενους διαρκεί μόνο όσο κρατά ένας αγώνας, ενώ ακόμα και μέσα στο παιχίδι υπάρχουν κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους.

Στο σχολείο η κάθε παίκτρια φορούσε φανέλα της ομάδας που αγωνίζεται και η διευθύντρια φόρεσε κασκολ του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού!

ALEX DIELA DIEFTHINTRIA super

Οι δυο πολύπειρες διεθνείς παίκτριες στο τέλος πέρασαν... στην πράξη καθώς έπαιξαν μπάσκετ με τα παιδιά του σχολείου στο ανοιχτό του Πορφύρα. Εκεί, οι δυο τους έδειξαν πως είναι να χαίρεσαι το παιχνίδι και με τον τρόπο τους προσέλκυσαν τα παιδιά στο μπάσκετ.

DIELA BASKET SXOLEIO

Μάλιστα όπως λένε και οι δυο για αυτή την πρωτοβουλία «τα παιδιά έχουν την ίδια αντίληψη με εμάς». Πολύ σημαντικό ρόλο για αυτή τη δράση έπαιξε ο προσανατολισμός των σπουδών τους που είναι στον ανθρωπιστικό τομέα, με τις δυο παίκτριες να έχουν περάσει και από το χώρο της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα η Ιωάννα Δίελα έχει υπάρξει ως καθηγήτρια στο συγκεκριμένο σχολείο. 

ALEXDIELABASKET

Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που έχει ανάγκη τόσο ο αθλητισμός όσο και η παιδεία της χώρας και δείχνει ότι οι Ελληνίδες παίκτριες έχουν πολλά να προσφέρουν τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ...

Η ανάρτηση του σχολείου:

 

Η ανάρτηση του ΠΣΑΚΚ: