Skip to main content

Τσινέκε: «Στην Πολωνία αναπτύσσω το παιχνίδι και τον χαρακτήρα μου»

Η Έλενα Τσινέκε πρωταγωνιστεί με τα χρώματα της Γκορζόφ τόσο στην Πολωνία, όσο και στο Eurocup γυναικών, με την Ελληνίδα αθλήτρια να μιλά στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τη μέχρι στιγμής παρουσία της. 

Αναλυτικά η ενημέρωση από την Ομοσπονδία:

Λίγους μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος στην Πολωνία, η Ελληνίδα γκαρντ της Γκορζόφ, Έλενα Τσινέκε, είναι μία από τις πρωταγωνίστριες της ομάδας της, τόσο στο πρωτάθλημα της χώρας, όσο και στο Eurocup Γυναικών όπου ο σύλλογος έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο.

Η διεθνής παίκτρια, η οποία είναι τρίτη σκόρερ στην Πολωνία με μέσο όρο 20,8 πόντους και 6,3 ασίστ (στο Eurocup Γυναικών έχει μ.ο. 16,6 πόντους 6,8 ασίστ και 4,6 ριμπάουντ), σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Γκορζόφ, μίλησε για τους στόχους που έχει θέσει με την ομάδα αλλά και τη ζωή της στην Πολωνία.

Πως είναι να παίζεις στο πρωτάθλημα της Πολωνίας;

«Είναι υπέροχα. Το επίπεδο και ο ανταγωνισμός είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται μια παίκτρια σαν εμένα για να συνεχίσει να εξελίσσεται. Να αναπτύσσω το παιχνίδι και τον χαρακτήρα μου. Βρισκόμαστε στην κορυφή του πολωνικού πρωταθλήματος, με δύσκολες συναντήσεις με την Γκντίνια και τη Σοσνόβιετς πίσω μας στις οποίες δεν μπόρεσα να αγωνιστώ λόγω ενός τραυματισμού που υπέστην κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ Γυναικών. Τώρα πρόκειται να παίξουμε απέναντι σε ισχυρές ομάδες της Ευρωλίγκας, το Λούμπλιν και την Πολκοβίτσε. Ανυπομονώ για αυτά τα παιχνίδια κυρίως με την Πολκοβίτσε που θα γίνει στη νέα μας Arena Gorzow».

Πώς αξιολογείτε μέχρι τώρα την πορεία της ομάδας και ποιους στόχους θέτετε για τον εαυτό σας στην εφετινή σεζόν;

«Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον, έχουμε σπουδαία αγωνιστικά κομμάτια τα οποία όταν τα συνδυάσεις όλα μαζί συνθέτουν μια ομάδα που είναι δύσκολο να νικήσεις. Όλες μας είμαστε οι καλύτερες συμπαίκτριες και ενθαρρύνουμε η μία την άλλη ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ο στόχος είναι να κερδίζουμε μέρα με τη μέρα, κι αν είμαστε συγκεντρωμένες σε αυτόν, τότε θα έρθουν τα μετάλλια ή οποιαδήποτε άλλα επιτεύγματα, ατομικά ή μη».