Skip to main content

Νάτσκου στο Superbasket: «Με την Ελευθερία γράψαμε ιστορία και χαίρομαι πολύ που είμαι κομμάτι της

Η Ελευθερία Μοσχάτου έγραψε ιστορία και μέσα στην έδρα της πέρασε στους ομίλους του Eurocup. Με δυο νίκες κόντρα στην ρουμανική Κλουζ, οι μπλε της Κατερίνας Χατζηδάκη, αλλά και της... «παλιοσειράς» και αρχηγού Ευαγγελίας Νάτσκου έκαναν το όραμα πραγματικότητα και θα καταγράψουν συμμετοχές σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Η 20χρονη παίκτρια μίλησε στο Superbasket για τα όσα έζησε εκείνη και οι συμπαίκτριές της, τονίζοντας ότι είναι χαρούμενη που είναι κομμάτι αυτής της ιστορικής στιγμής. 

Η Νάτσκου αν και μόλις 20 ετών έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Ηλιούπολη, Παναγία Αλεξώτισσα, Έσπερο και Πρωτέα Βούλας. Το καλοκαίρι του 2021 φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Ελευθερίας Μοσχάτου όπου και αγωνίζεται μέχρι σήμερα, με τη νεαρή παίκτρια να ωριμάζει και μάλιστα να έχει πλέον τη θέση της... κάπτεν. 

Διαβάστε τη συζήτηση με την αρχηγό της Ελευθερίας Μοσχάτου, Ευαγγελία Νάτσκου:

-Ευαγγελία πως αισθάνεσαι που θα παίξεις στο Eurocup γυναικών; Ήταν ένα από τα όνειρά σου να μετέχεις σε ευρωπαϊκή διοργάνωση;

«Το Eurocup γυναικών ήταν ένα όνειρο τα προηγούμενα δυο χρόνια, φέτος ήταν πρωταρχικός στόχος και επιτεύχθηκε. Δεν μπορώ να σου περιγράψω το πως αισθάνομαι για αυτό. Είναι ευλογία η δυνατότητα συμμετοχής σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Αποτέλεσε ιστορική στιγμή για την Ελευθερία και είναι τιμή μου που είμαι κομμάτι της ιστορίας της».

-Δικαιώθηκες που το καλοκαίρι παρέμεινες στην Ελευθερία Μοσχάτου παρά το γεγονός ότι ο ελληνικός κορμός  υπέστη αλλαγές προσώπων;

«Η αλήθεια είναι πως η ομάδα τη φετινή σεζόν χτίστηκε από το μηδέν και αυτό αποτελούσε πρόκληση για όλους μας. Προσωπικά, εμπιστεύτηκα τους ανθρώπους της ομάδας και το προπονητικό επιτελείο, και τώρα βρίσκομαι στους ομίλους της Ευρώπης!

Η πρόκριση αυτή είναι δικαίωση πρώτα για την ομάδα κι ύστερα για εμένα. Νέα πρόσωπα , νέα Ελευθερία , νέα πορεία».

23ELEMOSPROKRISH super

-Σε ποια σημεία πιστεύεις ότι υπερτερήσατε της Κλουζ;

«Οι δυο αυτοί αγώνες ήταν «ιδιαίτεροι». Δεν είχαμε ξεκάθαρη εικόνα του αντιπάλου μας, για αυτό προσπαθήσαμε να επιβάλουμε το δικό μας παιχνίδι και αυτό ήταν το κλειδί! Γνωρίζαμε πως είμαστε πιο ολοκληρωμένη πιο αθλητική ομάδα και σε συνδυασμό με τη θέληση για την πρόκριση τα καταφέραμε, αποκτώντας μια σημαντική διαφορά από τον πρώτο κιόλας αγώνα εκτός έδρας.

Αυτό σίγουρα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του αντιπάλου μας και κατ’ επέκταση στην έκβαση της μεταξύ μας σειράς».

-Από τις μεταγραφές έγινε εμφανές ότι η ομάδα σας θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα! Μπορείτε να κάνετε… «ζημιές» και στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Όπως ανέφερα και προηγουμένως, η ελευθερία είναι μια νέα ελευθερία! Όλα είναι πιθανά και απίθανα ταυτόχρονα.

Το ηθικό μας είναι ακμαιότατο, δουλεύουμε σκληρά και είμαστε αισιόδοξοι. Διψάμε για το κάτι παραπάνω συνεχώς, και αν είναι να συμβεί , γιατί όχι;»

23 24NATSKOU1 super

-Η Ελευθερία Μοσχάτου μπορεί να κατακτήσει κάποιον τίτλο στο μέλλον; Μπορεί να κάνει τέτοια όνειρα κατά τη γνώμη σου;

«Όσο φιλόδοξοι και να είμαστε, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να απαντηθεί αυτό. Η Ελευθερία τα τελευταία χρόνια έχει δείξει πως είναι ικανή να διεκδικεί τίτλους ακόμα και απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Όπως λέγεται χαρακτηριστικά, ‘’φτάνει στην πηγή και δεν πίνει νερό’’.

Δουλεύουμε σκληρά για να κατακτήσουμε έναν τίτλο, και μακάρι να το επιτύχουμε»!