Skip to main content

Α1 γυναικών - Ξεκίνησε με νέα πρόσωπα και στοχο την παραμονή ο ΟΑ Χανίων (pic)

Την προεροιμασία του ξεκίνησε ο ΟΑ Χανίων, με την κρητική ομάδα να θέτει ως κύριο στόχο την παραμονή στην κατηγορία, καθώς όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των ιθυνόντων θα χρησιμοποιηθούν 2 ξένες, αλλά και πολλές νεαρές αθλήτριες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλβαρο Φερνάντεθ Βαλέρο είδε τις παίκτριες του να ξεκινούν με όρεξη τη νέα σεζόν, ενώ από το τεχνικό επιτελείο, αλλά και τη διοίκηση της ομάδας συνολικά αποφασίστηκε να συνεχίσει η Χρύσα Μανουκάκη από το περσινό ρόστερ. Ακόμα, στην κρητική ομάδα εντάσσονται οι Χριστίνα Λίτση που επιστρέφει στις Χανιώτισσες, αλλά και η Γεωργία Καούκη που έρχεται με μεταγραφή από το Αρκάδι. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για το ξεκίνημα της ομάδας μας. Τα κορίτσια δείχνουν ότι είναι έτοιμα για τη νέα σεζόν, το ίδιο και αυτά που έρχονται από τις Ακαδημίες.

Νομίζω ότι πρέπει ν’ ανταμείψουμε όλους όσοι μας εμπιστεύονται, τον πρόεδρο και το ΔΣ και ν’ απολαύσουμε όλοι μαζί αυτή τη σεζόν.

Αυτό που θα προσπαθήσουμε, είναι να παραμείνουμε φέτος στην κατηγορία και θα επικεντρωθούμε σε αυτό το στόχο, είναι κάτι που θα το βλέπουμε μέρα με την ημέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα για το πώς θα το καταφέρουμε».

Από το τεχνικό επιτελείο η Φρόσω Δημητρουλάκη προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

«Η ομάδα είναι αρκετά χρόνια στην Α1, έχοντας κάνει τη δική της πορεία, η οποία είναι πάρα πολύ αξιόλογη και σεβαστή. Φέτος είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα.

Ο στόχος είναι να παραμείνουμε στην Α1 και να προσπαθήσουν να βάλουμε (στην ομάδα) όσο το δυνατόν περισσότερα νέα κορίτσια μπορούμε.

Αυτό είναι ένα στοίχημα για μας. Κάποιες παίκτριες πιστεύουμε ότι μπορούμε να μας βοηθήσουν και σε συνδυασμό με την εμπειρία κάποιων άλλων παικτριών και τον ενθουσιασμό των νέων και τον προπονητή ο οποίος δίνει πολύ μεγάλη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος της διαδρομής θα έχουμε καταφέρει αυτό που έχουμε βάλει σαν στόχο».

Όσον αφορά τα νέα πρόσωπα που έρχονται από άλλα πρωταθλήματα, είναι η Αμερικανίδα, Σάγια Σμιθ, οι Κύπριες, Τιάνα Ράτσα και Ανδριάνα Κασάπη και η Μιλένα Μαριάνοβιτς.

 Η Σέρβα σέντερ δήλωσε:

«Αρχικά να πω ότι είναι η πρώτη μου σεζόν στην Ελλάδα και πραγματικά το απολαμβάνω, είναι μία μεγάλη πρόκληση για μένα.

Βρίσκομαι σε μία πολύ καλή ομάδα, που απαρτίζεται από νεαρές κοπέλες, επίσης το τεχνικό τιμ είναι πολύ καλό. Οι προσδοκίες μου είναι μεγάλες, θέλουμε να κάνουμε όλους να χαίρονται που θα έρχονται να μας βλέπουν.

Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό μέσα και έξω από το γήπεδο, βοηθώντας τις νέες παίκτριες, ο στόχος μου είναι να τις βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ.

Έχω ακούσει καλά λόγια για τα Χανιά από τον μάνατζερ μου ο οποίος είναι Έλληνας. Στόχος είναι να παίξουμε καλή άμυνα στο πρωτάθλημα και να πετύχουμε το στόχο μας όπου είναι να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη δεκάδα ή και στην οκτάδα εάν αυτό καταστεί εφικτό.

Ελπίζω να έχουμε μια χρονιά χωρίς τραυματισμούς γιατί έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα».

Τέλος, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΧ, καλωσόρισε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και τόνισε τη σημασία, οι κόκκινες να χρησιμοποιήσουν τις αθλήτριες από τα φυτώρια του συλλόγου. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της κρητικής ομάδας:

«Καλωσορίσαμε τις νέες αθλήτριες που ήρθαν στον ΟΑ Χανίων, αλλά και τα δικά μας κορίτσια που είναι πάρα πολλά και θα συμμετάσχουν στην Α1.

Αυτό το πλάνο, το να βγάζουμε από τα φυτώρια μας νέες παίκτριες οι οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και την Α1 κατηγορία είναι ένα μοναδικό πρότζεκτ, που ελπίζουμε ν’ αποδώσει.

Οι στόχοι μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία και πάρα πολλά παιδιά από τις ακαδημίες να γευτούν την προπόνηση και τη συμμετοχή στην Α1».