Skip to main content

Νικολοπούλου στο Superbasket: «Είμαστε ακόμα πιο πεινασμένες για νέους τίτλους και διακρίσεις»

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την προετοιμασία του τις προηγούμενες ημέρες και το Superbasket που βρέθηκε στο ΣΕΦ είχε την ευκαιρία μιας συζήτησης με την Αγγελική Νικολοπούλου, με την ηγετική μορφή των ερυθρόλευκων να αναλύει διεξοδικά τους στόχους της νέας σεζόν, 

Η Νικολοπούλου την περασμένη σεζόν κατέγραψε 23 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας 8.7 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 6.4 ασίστ κατά μέσον όρο, καθώς έμενε στο παρκέ περίπου 28 αγωνιστικά λεπτά ανά παιχνίδι. Αντίστοιχα στην Ευρωλίγκα γυναικών η έμπειρη γκαρντ σε 13 συμμετοχές είχε 6.6 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ κατά μέσον όρο σε περίπου 30 αγωνιστικά λεπτά ανά παιχνίδι.

Η έμπειρη παίκτρια είχε συνολικά 5.83 ασίστ σε πρωτάθλημα και Euroleague, με την επίδοσή της αυτή να τη φέρνει στη θέση της καλύτερης δημιουργού για την ομάδα του Πειραιά.

nikolopoulou54563

Αναλυτικά η συζήτηση με την Αγγελική Νικολοπούλου:

-Ένα σχόλιο για την έναρξη της προετοιμασίας που σηματοδοτεί και την έναρξη των υπόχρεών σας συνολικά.

«Καταρχάς να ευχηθώ υγεία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Ξεκινά μια απαιτητική σεζόν, νομίζω όμως ότι στο επίπεδο του Ολυμπιακού κάθε χρονιά είναι έτσι. Είναι μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί, να κατακτά τίτλους και το μόνο σίγουρο είναι ότι για αυτό θα παλέψουμε και φέτος. 

Οι στόχοι της ομάδας είναι ξεκάθαροι όπως πάντα. Είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στο οποίο πέρσι δεν τα καταφέραμε και είναι κάτι που μας στεναχώρησε αρκετά.

Επίσης, θέλουμε να πάμε και στο Eurocup όσο καλύτερα γίνεται γιατί θεωρητικά έχουμε φτιάξει μια αρκετά καλή ομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον όμιλο μας.

Πλέον ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις μας και χαίρομαι που βλέπω ότι έχουμε μαζευτεί αθλήτριες που έχουμε όλες πολλή όρεξη για δουλειά.  Είμαστε πεινασμένες για ακόμα περισσότερους τίτλους. Από εκεί και πέρα τώρα πρέπει να δώσουμε βάση στις προπονήσεις για να μπούμε όσο γίνεται πιο πολύ στη φιλοσοφία του κόουτς». 

-Είναι ανεβασμένο το κίνητρο στο Κύπελλο μιας και πέρσι αποκλειστήκατε στους «8»;

«Πιθανότατα θα βρεθούμε και πάλι με τον Παναθηναϊκό στην ίδια φάση και ξέρουμε από τώρα ότι το ντέρμπι του Κυπέλλου θα γίνει στην έδρα τους. Είναι μια δύσκολη έδρα, αλλά ένας χαμένος τίτλος πάντα σε πεισμώνει και σου δίνει νέο κίνητρο. 

Πιστεύω ότι τόσο ο κόουτς όσο και οι παίκτριες που ήμασταν και πέρσι εδώ θέλουμε να ξεχάσουμε τον αποκλεισμό και να εστιάσουμε στη φετινή πορεία της ομάδας. Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να κατακτήσουμε και τους δυο εγχώριους τίτλους». 

-Η εμπειρία που είχατε στη Euroleague θα σας βοηθήσει στο Eurocup;

«Καταρχάς να σου πω ότι κατά την άποψή μου η Euroleague μας βοήθησε πάρα πολύ! Μας δίνει την οπτική να παλεύουμε για 40 αγωνιστικά λεπτά. Για παράδειγμα, αποδείχθηκε ότι αυτά τα 40 λεπτά αγώνα χρησίμευσαν πολύ στα ματς με τον Παναθηναϊκό, καθώς είχαμε βρεθεί να χάνουμε μέχρι και με 20-25 πόντους. Αλλά η εμπειρία της Ευρωλίγκας φάνηκε εκεί! Μας πέρασε τη νοοτροπία ότι δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ. 

Είναι πολύ μεγάλη εικόνα και πολύ μεγάλη εμπειρία, όσο και αν τα αποτελέσματα δε βοήθησαν γιατί τα περισσότερα ήταν ήττες. Το ξέρουμε ότι ο κόσμος δυσαρεστήθηκε και τα αποτελέσματα επηρέασαν την ψυχολογία μας, ωστόσο η νοοτροπία να παλεύεις κάθε φάση για 40 αγωνιστικά λεπτά θεωρώ ότι δεν αντικαθίσταται. 

21 22 AGGMEGAN super

Όσον αφορά το Eurocup θεωρώ ότι έχει δυναμώσει αρκετά σα διοργάνωση.  Ήδη αρκετές ομάδες που συμμετείχαν στη Euroleague πιο παλιά είτε θα παίξουν απευθείας στο Eurocp είτε θα παίξουν προκριματικά οπότε μπορεί να καταλήξουν εδώ, επομένως έχει δυναμώσει πολύ περισσότερο. 

Επίσης βλέπουμε παίκτριες να αλλάζουν ομάδα και να παίζουν από Euroleague στο Eurocup τόσο για οικονομικούς λόγους, όσο και για να παίξουν σε κάποια χώρα στην οποία θέλουν να αγωνιστούν. Θα είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον "πρωτάθλημα" και αυτό»!

-Η Γκούσταβσον θα τελεί υπό τις οδηγίες της Καλτσίδου. Θα ήθελες να κάνεις ένα σχόλιο για αυτή τη συνεργασία;

«Νομίζω πως όλοι είδαμε τι εστί η παίκτρια Μέγκαν Γκούσταβσον! Όσα χρόνια παίζω εγώ μπάσκετ, δεν έχει περάσει από την Ελλάδα παίκτρια αναλόγου ποιότητας και χαρακτήρα. Θεωρώ ότι όσοι είχαν την τύχη και την ευκαιρία να τη δουν από κοντά κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται. 

Όσο για τη Στέλλα, κάνει το καινούγιο της εγχείρημα σαν προπονήτρια και πιστεύω ότι και πέρσι στους Λάιονς έδειξε πολύ θετικά δείγματα. Της εύχομαι καλή επιτυχία! Θεωρώ ότι είναι μια πολύ ικανή προσωπικότητα που μπορεί να εμπνεύσει τις παίκτριες να παίξουν και για εκείνη και για την ομάδα και το καλό είναι ότι η Γκούσταβσον είναι μια από τις καλύτερες ψηλές και έχει μάθει να ακολουθεί το πλάνο του προπονητή».

23 24 LIONSGUSTAFSON super

-Θα ήθελες να κλείσεις με ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού; 

 «Πραγματικά εύχομαι ο κόσμος να βλέπει  την προσπάθεια που καταβάλλουμε με΄σα στο παρκέ. Σίγουρα πέρσι στη Euroleague δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά όπως είπα και παραπάνω είχαμε κέρδη από μια πρωτόγνωρη διαδικασία.

Τους χρειαζόμαστε δίπλα μας φέτος πολύ περισσότερο από κάθε άλλη χρονια. Έρχονται δύσκολα ματς ειδικά με τον Παναθηναϊκό που έχει δυναμώσει αρκετά πλέον. 

AGGELOCUP super

Μην ξεχνάμε ότι οι τελικοί του πρωταθλήματος θα γίνουν στις κεντρικές σάλες, οπότε θα ήταν πολύ όμορφο κι εμείς να ζήσουμε την καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Είναι κλίμα που σου δίνει μια ώθηση παραπάνω, ένα παραπάνω κίνητρο και θέλουμε να το ζήσουμε».