Skip to main content

Μπάσκετ γυναικών - Η Ελλάδα πόλος έλξης αμερικανικών κολλεγίων (pic+vid)

Πόλος έλξης υπήρξε η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023 για τα αμερικανικά κολλέγια, με τις ομάδες από τις ΗΠΑ να αντιμετωπίζουν σε φιλικά προετοιμασίας επί το πλείστον μικτές Ελληνίδων παικτριών από όλες τις κατηγορίες του μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας. 

Η αρχή έγινε με τον Εύνικο που φιλοξένησε το κολλέγιο του Μπέντλεϊ και με προπονητή τον Γιώργο Βελτσίστα έπαιξε φιλικό παιχνίδι στο κλειστό των Άνω Λιοσίων που είναι και η έδρα των πράσινων. 

Ο ίδιος προπονητής καθοδήγησε μικτή Ελληνίδων αθλητριών και στο πανέμορφο γήπεδο των Μελισσίων που φιλοξένησε το φιλικό με το κολλέγιο του Τολέντο.

EVNIMELISSIATOLEDO

Ακολούθως η Άμιλλα Περιστερίου φιλοξένησε το κολλέγιο Utah Tech αλλά και το Kent State, με την Αναστασία Γουναρά καθοδήγησε Ελληνίδες παίκτριες σε σημαντική φιλική αναμέτρηση.

Τέλος και η ομάδα του ΕΦΑΟΖ, φιλοξένησε φιλικά κολλεγιακών ομάδων οι οποίες έπαιξαν μεταξύ τους λίγες ημέρες πριν η ομάδα του Ζωγράφου ξεκινήσει την προετοιμασία της σε άνδρες και γυναίκες.

Στο συγκεκριμένο γήπεδο βέβαια οι αμερικανικές ομάδες βλέπουν πως ξεκίνησαν την πορεία τους οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, καθώς όπως είναι γνωστό οι Έλληνες σταρ πριν μπουν στον μαγικό κόσμο του NBA έπαιξαν με τη φανέλα του Φιλαθλητικού Ζωγράφου.

BAYLOREFAOZ

 Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, η Ελλάδα αποτέλεσε προορισμό για ορισμένα αμερικανικά κολλέγια και δόθηκε μια ευκαιρία σε παίκτριες που αγωνίζονται στη χώρα μας να δουν πως δουλεύει το άθλημα στην... πατρίδα του!