Skip to main content

Ανδρεοπούλου στο Superbasket: «Στόχος μας είναι να "μεγαλώσουμε", ενθαρρυντικές οι καινοτομίες στο μπάσκετ γυναικών»

Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου στέφθηκε πρωταθλητής 2023 τόσο στις Νεάνιδες όσο και στις Κορασίδες και το Superbasket απευθύνθηκε στην προπονήτρια των επιτυχιών, Κατερίνα Ανδρεοπούλου, με την Ελληνίδα τεχνικό να αναλύει τον τρόπο με τον οποίο έφτασε η ομάδα της σε αυτές τις επιτυχίες, καθώς επίσης και το μοντέλο το οποίο υιθετεί ο σύλλογος προκειμένου να συνεχίσει την παραγωγική διαδικασία. 

Ο Κρόνος πέτυχε κάτι σπάνιο που μόνο ο Παναθηναϊκός μέχρι πρότινος είχε καταφέρει, παίρνοντας πρωτάθλημα σε όλες τις μικρές ηλικίες των κοριτσιών. 

Μάλιστα η επιτυχία της ομάδας μεγαλώνει καθώς στις Κορασίδες ξεκίνησαν από δευτεραθλήτριες ΕΣΚΑΝΑ, πήγαν στο προπανελλήνιο κι έπειτα πε΄ρασαν στο Πανελλήνιο, όπου και σήκωσαν το τρόπαιο στο κλειστό της Ραφήνας.

KRONOSPISINA

Τα πρόσωπα των παιδιών χαμογελαστά, γεμάτα ενέργεια και όρεξη από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι κόκκινες ξανά στην κορυφή και η Ανδρεοπούλου ξανά τροπαιούχος! Το πίστευαν και το έκαναν. Μετά έπεσαν και στην πισίνα για να γιορτάσουν δεόντως τις επιτυχίες τους. 

Αυτό που έχει σημασία όμως, όπως μας εξηγεί η Ελληνίδα προπονήτρια είναι ότι ο Κρόνος σκοπεύει να «μεγαλώσει» κι άλλο και έχει ως άξονα τη δουλειά του στις υποδομές. Όσο για τα παιδιά που μόλις πέτυχαν; Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κόουτς θα μας απασχολήσουν στο μέλλον, με την τεχνικό της ομάδας από το Μπραχάμι να μην παραλείπει να σχολιάσει και τις καινοτομίες που έρχονται στο μπάσκετ γυναικών τη νέα σεζόν. 

Αναλυτικά η συζήτηση του Superbasket με την Κατερίνα Ανδρεοπούλου:

-Πρωταθλήτριες Κορασίδων μετά το πρωτάθλημα Νεανίδων! Πώς αισθάνεσαι κοουτς που είσαι ιθύνων νους σε αυτές τι δύο επιτυχίες του Κρόνου;

«Νιώθω τυχερή! Δούλεψα με 2 γκρουπ παιδιών που δεν έπαψαν στιγμή να δουλεύουν και να πιστεύουν ότι μπορούν.

Εγώ προσπάθησα να τους δείξω τον τρόπο και να τις πείσω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όταν σε αυτές τις ηλικίες κερδίζεις την εμπιστοσύνη τους έχεις κάνει σχεδόν την μισή δουλειά.

Δεν υπάρχει πιο αυστηρός κριτής από τα παιδιά».

-Πώς δουλεύετε στις υποδομές του Κρόνου; Ποιες είναι οι αρχές και οι στόχοι σας;

«Δουλεύουμε πολύ και αρκετά σκληρά. Ο στόχος και γενικά και ειδικά είναι ένας η παραγωγική διαδικασία των παιδιών.

Να φέρουμε παιδιά στο γήπεδο. Στόχος της νέας χρονιάς είναι να μεγαλώσουμε.

Από τη νέα χρονιά η ομάδα θα προσθέσει στις υποδομές της ανθρώπους που έρχονται να μας βοηθήσουν και να γίνουμε καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα, γιατί κανένας στόχος στο δικό μου μυαλό δεν είναι σπουδαιότερος από την ανάπτυξη των υποδομών.

Οι τίτλοι ήρθαν και θα έρθουν μόνο αν επενδύσουμε στα παιδιά μας».

-Στις κορασίδες ξεκινήσατε από δεύτερες στην ΕΣΚΑΝΑ και πήρατε το πρωτάθλημα με εμφατικό τρόπο. Πώς καταφέρατε να διατηρήσετε τη συγκέντρωση σας σε τόσα πολλά ματς;

«Πάρα πολύ εύστοχη ερώτηση! Η ψυχολογία σε αυτές τις ηλικίες είναι τα άλφα και το ωμέγα.

Είναι πάρα πολύ εύθραυστη και θέλει τρομερή διαχείριση είτε προς την μια κατεύθυνση είτε προς την άλλη.

Δεν σου κρύβω ότι μετά την συντριβή στο τελευταίο ματς των play off το μυαλό μας ήταν πάρα πολύ κακό.

Αυτή όμως είναι και η ομορφιά αυτών των ηλικιών: Ψάχνουν μια λέξη, ένα κίνητρο, ένα τρόπο να ξανανάψει η σπίθα τους.

Ξέραμε ότι οι διαφορές μας δεν ήταν τόσο χαοτικές. Δεν ήταν ώρα ούτε για φωνές ούτε για φασαρίες.

Ήθελαν ενθάρρυνση και χρόνο για να δουλέψουν. Τον χρόνο τον βρήκαμε και η ενθάρρυνση ήρθε από την καθημερινή μας δουλειά».

COACHKATKRONOS

-Όσον αφορά το ίδιο το τουρνουά. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις κάθε μέρα;

«Όντως είναι δύσκολο ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν τέτοια εποχή. Τα παιδιά δεν το αντιλαμβανόντουσαν γιατί επικρατούσε στο μυαλό τους το παιχνίδι. Εμείς όμως βλέπαμε την κούραση που ερχόταν από μέρα σε μέρα».

-Ποιο είναι το μέλλον του Κρόνου; Αυτά τα κορίτσια που σήκωσαν τα τρόπαια έχουν τις προδιαγραφές να παίξουν σε υψηλό επίπεδο στο μπάσκετ γυναικών;

«Είναι αυτοσκοπός. αλλιώς όλα αυτά δεν θα έχουν καμία σημασία.

Ο Κρόνος διαχρονικά δίνει χρόνο στα παιδιά του! Είναι άλλωστε και στην φιλοσοφία του. Νομίζω ότι κάποια από αυτά τα παιδιά θα μας απασχολήσουν θετικά στο μέλλον.

Η βάση υπάρχει στο χέρι τους και στο χέρι όλων μας είναι να τα καταφέρουμε».

ANDREOUMVP

-Έρχεται πρωτάθλημα νεανίδων που θα μας απασχολεί καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, ενώ ο τελικός κυπέλλου γυναικών θα γίνει την ίδια μέρα και στο γήπεδο με εκείνο του ανδρών. Πώς βλέπεις αυτές τις καινοτομίες;

«Οποιαδήποτε καινοτομία προς αυτή την κατεύθυνση είναι ενθαρρυντική

αξίζει να ασχοληθούμε με τα κορίτσια και αξίζει να τους δώσουμε τις ευκαιρίες τους

δουλεύουν πάρα πολύ για να το αξίζουν».