Skip to main content

ΑΕΚ – Σαραγόσα 99-75: Έτοιμη να ξαναγίνει Βασίλισσα

«Και ξανά, ξανά, θα γίνεις Βασίλισσα» αναφέρει το γνωστό σύνθημα της ΑΕΚ και η Ένωση είναι έτοιμη να ξαναγίνει… Βασίλισσα, δύο χρόνια μετά την στέψη στο ΟΑΚΑ. Ο Δικέφαλος έκανε… θρύψαλα την Σαραγόσα με 99-75 και στον τελικό της Κυριακής απέναντι στην Μπούργος, θα προσπαθήσει να γράψει ακόμα μία χρυσή ευρωπαϊκή σελίδα στην ιστορία της.

Η ΑΕΚ μπήκε σαν… οδοστρωτήρας στο παιχνίδι, καθώς προηγήθηκε με 12-0 στο 3’ και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, με το 26-15 του δεκαλέπτου να είναι ενδεικτικό του τι θα ακολουθούσε. Το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου συνέχισε με το… πόδι στο γκάζι, έχοντας double score (38-19) μόλις από το 13, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα 21 πόντων (53-32).

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί, όμως η ΑΕΚ δεν χαλάρωσε στιγμή, με την διαφορά συνεχώς να ανεβαίνει, φτάνοντας το +30 (83-53), μετά από ένα σερί 10-0 των «κιτρινόμαυρων» από το 73-53.  Μετά από 30 λεπτά σε φουλ ρυθμούς, οι «κιτρινόμαυροι» αποφάσισαν να αφήσουν το πόδι από το… γκάζι, σκεπτόμενοι προφανώς και τον τελικό της Κυριακής, με την διαφορά, όμως, να παραμένει σε μεγάλα επίπεδα. Έτσι, το τελικό 99-75 στέλνει την ΑΕΚ σε ακόμα έναν ευρωπαϊκό τελικό, δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του Champions League στο ΟΑΚΑ, με στόχο την επιστροφή στην κορυφή.

Ράις και Λάνγκφορντ με 18 πόντους έκαστος, απέδειξαν γιατί η ΑΕΚ «έχτισε» την ομάδα γύρω τους, με τον Λοτζέσκι να σημειώνει 11 και τους Χρυσικόπουλο, Μορέιρα και Ρογκαβόπουλο να πετυχαίνουν από 10 έκαστος, με την Ένωση να τελειώνει το ματς με έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Για την Σαραγόσα, ο Σίλεϊ είχε 18 πόντους, ο Μπρουσίνο 15, ο Ένις 13 πόντους και ο Χλίνασον 11.

aek saragosa aek

aek saragosa saragosa