Skip to main content

Πανελλήνιο Παίδων, Παναθηναϊκός – Προμηθέας 82-50: Πρώτο με θρίαμβο το «τριφύλλι»

 Πραγματοποιώντας σαρωτική εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 82-50 τον Προμηθέα, καταλαμβάνοντας αήττητος με 3Χ3 την πρώτη θέση του Α’ ομίλου, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων.

Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μισό του αγώνα, προηγούμενοι με 43-17, με τον Παναθηναϊκό να δέχεται μόλις πέντε πόντους στο β’ δεκάλεπτο, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Γεωργά με 22 πόντους, με τον Σπανό να έχει 14 πόντους και τον Τσακίρη 13.

Για τον Προμηθέα, που τερμάτισε στην δεύτερη θέση του ομίλου με ρεκόρ 2-1, Μανωλιτσάκης και Στέβοβιτς είχαν από 10 πόντους έκαστος.

Δεκάλεπτα: 27-12, 43-17, 66-34, 82-50

Διαιτητές: Κατσαπράκης, Βασιλόπουλος, Κανελλίδης

Παναθηναϊκός (Θωμόπουλος): Σπανός 14(2), Βασιλειάδης 2, Παπαδάκος 2, Τσακίρης 13(3), Βοκοτόπουλος 9(1), Καρράς, Ντάψης 6, Γεωργιόπουλος , Κωνσταντινίδης 6(1), Ζωντός 2, Μπίνης 6, Πιστιόλης, Γεώργας 22(3). 

Προμηθέας Πάτρας (Σκροπολίθας): Δενδής 8(1), Γαλάνης , Μικές 5(1), Χρηστέας, Ξένος 2, Βασιλείου 2, Μανωλιτσάκης 10(2), Στέβοβιτς 10(2), Σκληρός 1, Ντούβας 8, Θεοδωρίδης 2, Χριστοδουλόπουλος 2, Κατσιγιάννης.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ

Παρακολουθήστε το βίντεο του αγώνα εδώ

Δηλώσεις

Θανάσης Θωμόπουλος (προπονητής Παναθηναϊκού): «Το παιχνίδι δεν μας βγήκε σήμερα. Δυστυχώς δεν ανταπεξήλθαμε στη δύναμη του Παναθηναϊκού και στις επιθετικές ενέργειές του. Ήμασταν πολύ νωχελικοί δεν αντιδράσαμε καλά με αποτέλεσμα να πάμε με μεγάλες διαφορές από νωρίς. Έτσι είναι τα παιχνίδια, συνεχόμενα, εμείς θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι και να προετοιμαστούμε γι αυτό. Θα πάμε για να κερδίσουμε και να περάσουμε στον τελικό, αυτός είναι ο στόχος μας».

Νικόλαος Βοκοτόπουλος (αθλητής Παναθηναϊκού): «Ο αγώνας είχε παρουσιαστεί ως το ντέρμπι του ομίλου και δεν περιμέναμε αυτή τη διαφορά. Μπήκαμε όσο πιο συγκεντρωμένοι θα μπορούσαμε να είμαστε. Οι δυνατότητές μας είναι πολύ υψηλές και όταν είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι αυτό είναι το αποτέλεσμα. Τα επόμενα ματς θα είναι πιο δύσκολα. Εμείς δεν έχουμε καταφέρει κάτι, δηλαδή είτε βγαίναμε πρώτοι, είτε χάναμε σήμερα και βγαίναμε δεύτεροι, είμαστε στο φάιναλ φορ. Χαμηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε».   

Βασίλειος Σκροπολίθας (προπονητής Προμηθέα): «Έχουμε παρουσιαστεί αν βγάλω την πρώτη μέρα, δύο μέρες πάρα πολύ καλοί στην άμυνα. Επειδή δεν έχουμε την πολυτέλεια να δουλέψουμε πάνω στην τακτική, επικεντρωνόμαστε στα ατομικά χαρακτηριστικά, οπότε μέσω του βίντεο και της δουλειάς που κάνουμε στο ξενοδοχείο μαζί με τα παιδιά, δείχνει ότι η αθλητική τους ικανότητα έχει λειτουργήσει πάρα πολύ καλά. Είναι η τρίτη νίκη σερί όπου κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση και μας οδηγεί ως πρωτοπόρους στην τελική φάση. Έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε αρκετά παιδιά που έχουν και τις αθλητικές ικανότητες, άλλα αμυντικές, άλλα επιθετικές, οπότε έχει γίνει μια μίνι αποδοχή ρόλων και προσπαθούμε να πάρουμε από τον κάθε έναν ότι μπορούμε μέσα στο γήπεδο».

Ανδρέας Δενδής (αθλητής Προμηθέα): «Αρχίσαμε χαλαρά και δεν μπορούσαμε να βρούμε ρυθμό. Στο τέλος το άφησαν και οι δύο ομάδες και χάσαμε με μεγάλη διαφορά. Πιστεύω ότι στα επόμενα παιχνίδια θα αλλάξουμε. Θα δούμε με διαφορετικό μάτι το αυριανό παιχνίδι. Είναι ένας άλλος αντίπαλος και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Photo Credits: EOK