Skip to main content

Χιτικούδης: «Το Final Four αποτελεί πολύτιμη εμπειρία»

Ο Νίκος Χιτικούδης οδήγησε την ΧΑΝΘ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος U21, με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP του Final Four της διοργάνωσης. Ο άσος της ομάδας της Θεσσαλονίκης μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio:

Για το τι τούς μένει απ’ αυτό το πρωτάθλημα: «Πρώτα απ’ όλα, οι εμπειρίες που κέρδισα εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά και απ’ τις άλλες ομάδες. Επίσης, το ότι φύγαμε ως νικητές και μάς έμεινε με θετικό τρόπο όλο αυτό το event και γενικά η φετινή χρονιά. Από ‘κει και πέρα, μένει σίγουρα η μπασκετική εμπειρία, γιατί σίγουρα είναι ένα Final-4 που αποτελεί πολύτιμη εμπειρία και χρειάζεται σε όλους τους παίκτες για να προχωρήσουν αργότερα στο μέλλον».

Για τα περισσότερα ματς που έπαιξαν με το πρωτάθλημα U21: «Παίξαμε γύρω στα 20 παιχνίδια παραπάνω όλη τη χρονιά και ήταν πολύ σημαντικές αγωνιστικές εμπειρίες. Πέρα απ’ αυτό, τα παιδιά που δεν είναι ηλικιακά πλέον έφηβοι, δηλαδή οι γεννημένοι 2002-2004, εκτός απ’ τους αγώνες που έχουν στις ανδρικές του ομάδες παίρνουν κάποια ερεθίσματα κι απ’ αυτό το πρωτάθλημα, κάτι που σίγουρα θα τούς βοηθήσει πολύ να εξελιχθούν».

Για το αν έχει σκεφτεί τι θα κάνει τη νέα σεζόν: «Εγώ και κάποιοι άνθρωποι που συνεργάζομαι και με βοηθούν πάνω σ’ αυτό το κομμάτι, εδώ και μήνες ασχολούμαστε με το τι θα κάνω την επόμενη σεζόν. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα πάω και σε ποιο Πανεπιστήμιο θα πάω. Κατά 99% αυτή θα είναι η επιλογή μου για του χρόνου, αλλά ακόμη περιμένουμε».

Για το πόσο θα δουλέψει το καλοκαίρι: «Τώρα μες στον Ιούνιο θα υπάρχει μια κλήση της Εθνικής για να ξεκινήσει η προετοιμασία για το πανευρωπαϊκό του καλοκαιριού. Μέχρι τότε έχω περίπου ένα μήνα να προετοιμαστώ όσο καλύτερα γίνεται γι’ αυτό και γενικά για εμένα. Όλη τη χρονιά δουλεύω στο σουτ, κάνω πάρα πολλή γυμναστική και με τη δουλειά πιστεύω όλα θα φτιάξουν».