Skip to main content

Πανελλήνιο Εφήβων, Παναθηναϊκός - Ζαφειράκης 106-72: Με το πόδι στο γκάζι η 2η νίκη των πράσινων

Ευρείας έκτασης νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Πανελλήνιου Εφήβων, με τους πράσινους να επικρατούν του Ζαφειράκη με 106-72. 

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, το «τριφύλλι» έχει 2 νίκες και 1 ήττα, ενώ η ομάδα της Νάουσας δεν έχει σημειώσει ακόμα κάποια νίκη στην τελική φάση.

Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Εζέτζα με 16 πόντους και 7 κλεψίματα, ενώ από το Ζαφειράκη διακρίθηκε ο Πουρλίδας με 28 πόντους  και 6 ασίστ, ενώ ο Μπιλιούρης έκανε νταμπλ νταμπλ με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Δεκάλεπτα: 29-25, 53-41, 83-56, 106-72 

Διαιτητές: Γερακίνης-Αναστασιάδης Β.-Λιόνας 

Παναθηναϊκός (Ρήγγας): Τουλιάτος 9(1), Ζερβός 14(3), Αθανασόπουλος 11,Ευαγγελίου, Κουστένης 15, Βασιλαντωνάκης 3(1), Ξωξάκος 2, Γεωργιάδης 6(2), Εζέτζα 16, Αδαμόπουλος 15(1), Τουμαζάτος 12(4), Αβδάλας 3(1). 

Ζαφειράκης Νάουσας (Μυλωνάς-Τούφας): Κολτσιάκης, Μίσκος 2, Πουρλίδας Β. 28(3), Σμέρνος Δ. 4, Σμέρνος Β., Τσίλης 13(1),  Πουρλίδας Δ., Παπαπέσιος, Δημάκας 4, Μπιλιούρης Δ. 21(1), Μπιλιούρης Α., Καφετζής.  

Για να δείτε τα στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ

Δείτε φωτογραφίες από το παιχνίδι εδώ

Παρακολουθείστε το βίντεο του αγώνα εδώ

Αναλυτικά οι δηλώσεις από τους αθλητές και τους προπονητές των δυο ομάδων:

Νίκος Ρήγγας (προπονητής Παναθηναϊκός): «Ηταν μονόδρομος η νίκη για μας. Επρεπε να κερδίσουμε και να επιστρέψουμε στις καλές μας συνήθειες μέσα στο γήπεδο.  Είχαμε διάθεση, τρέξαμε, πιέσαμε, πασάραμε και βγάλαμε ωραίες φάσεις στην επίθεση. Είναι σημαντικό ότι είμαστε στην τετράδα και κοιτάμε τα επόμενα ματς που είναι όλα πολύ δύσκολα». 

Δημήτρης Αθανασόπουλος (παίκτης Παναθηναϊκός): «Μετά τη χθεσινή ήττα θέλαμε σήμερα τη νίκη. Πεισμώσαμε από χθες και κάναμε τη δουλειά μας όπως έπρεπε. Αύριο ξεκουραζόμαστε και προετοιμαζόμαστε για τον ημιτελικό. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να πάρουμε τη νίκη». 

Ζήνων Μυλωνάς (προπονητής Ζαφειράκης Νάουσας): «Πολλά συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στα παιδιά της ομάδας μας, καθώς για ένα ακόμη ματς απέδειξαν ότι πέρασαν άξια στην τελική φάση. Κοιτάμε το αυριανό παιχνίδι και ελπίζουμε να είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουμε ώστε να πλασαριστούμε σε μία υψηλότερη θέση από την τελευταία». 

Δημήτρης Τσίλης (παίκτης Ζαφειράκης Νάουσας): «Προσπαθήσαμε όσο μπορούμε στο πρώτο ημίχρονο. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Στα επόμενα παιχνίδια μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα».