Skip to main content

Κερ: «Δεν είμαστε στο 1992, το παιχνίδι έχει εξελιχθεί, οι ομάδες είναι καλύτερες»

Οι ΗΠΑ έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με τον Στιβ Κερ να εξηγεί πως το μπάσκετ έχει εξελιχθεί πολύ από το 1992 και την ανίκητη «dream team».

Αναλυτικά:

"Συγχαρητήρια στη Γερμανία, ήταν φανταστική και άξιζε την νίκη. Κάθε φορά που φτάναμε, είχε μία μεγάλη φάση, ένα καλάθι, ένα ριμπάουντ. Έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, πάλεψαν και είχαμε τις ευκαιρίες μας στο φινάλε. Το βασικότερο θέμα ήταν ότι δεν τους κάναμε να μας νιώσουν στην άμυνα. Συγχαρητήρια στον Ντένις Σρέντερ, είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις, είναι γρήγορος και διεισδυτικός. Κάναμε και μερικά λάθη. Ακούγεται τρελό, όμως πρέπει να κάνεις boxout από το ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ομπστ μας έκανε μεγάλη ζημιά, δεν καταφέραμε να τον περιορίσουμε.

Ο Σρέντερ επιτέθηκε, έβαλε πίεση στην άμυνά μας, πρέπει να το παραδεχθούμε. Είμαι ρεαλιστής, αγαπώ το USA basketball, οι παίκτες μας το απολαμβάνουν. Είναι διαφορετικό, είναι μοναδικό, έχουμε βάθος στη δεξαμενή με το ταλέντο. Οι προπονητές πρέπει να έχουν αυτή την τιμή για να φορέσουν τη μπλούζα της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. Είναι σπουδαία η εμπειρία για όλους τους παίκτες, αγαπώ τον διεθνή ανταγωνισμό. Αυτή η ομάδα άξιζε να πάρει το πρωτάθλημα, απλώς δεν τα καταφέραμε. Ως προπονητής ξέρω τι ομάδα είχα και λέω ότι ήταν μία απίθανη ομάδα που ήθελε να εκπροσωπήσει σωστά τη χώρα. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος γι' αυτά τα παιδιά.

Το παιχνίδι έχει εξελιχθεί, έχει παγκοσμιοποιηθεί τα τελευταία 30 χρόνια. Δεν είμαστε στο 1992, αυτοί οι αγώνες είναι δύσκολοι. Οι ομάδες είναι καλύτερες και δεν είναι εύκολο να κερδίσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Σερβία δεν χρειάζεται τις συμβουλές μου, τα καταφέρνει περίφημα".

Ο Τζέιλεν Μπράνσον, από την πλευρά του, είπε: "Συγχαρητήρια στη Γερμανία, ήταν σπουδαία από την αρχή έως το τέλος. Έμειναν στο πλάνο τους, μπράβο τους. Η εμφάνισή μου ήταν άθλια. Τόσο απλά. Περιμέναμε να κερδίσουμε. Δεν ήρθαμε έτοιμοι να παίξουμε από το ξεκίνημα. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι με το που θα ξυπνήσουμε αύριο πρωί. Είναι σκληρή αυτή η ήττα, θα δούμε πως θα αισθανόμαστε το πρωί. Είναι σκληρή ήττα".