Skip to main content

Μακσβίτις: «Σημείο αναφοράς της Ελλάδας ο Γουόκαπ»

Η Λιθουανία θα είναι η πρώτη αντίπαλος της Ελλάδας (1/9, 15:40) για την φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Κάζις Μακσβίτις με δηλώσεις του, στέκεται στον Τόμας Γουόκαπ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Λιθουανίας:

"Έχουμε καλή ομάδα και ατμόσφαιρα. Έχουμε ηγέτες, όπως ο Βαλαντσιούνας και παιδιά που δουλεύουν σκληρά γύρω τους. Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που δουλεύει η ομάδα.

Νικήσαμε τρία παιχνίδια αλλά τώρα δεν έχει σημασία. Αν χάσουμε ένα παιχνίδι, η ελληνική ομάδα θα είναι από πάνω μας. Είναι μία καλή ομάδα με καλό προπονητή και καλούς παίκτες όπως ο Γουόκαπ, ο Λαρεντζάκης, ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης.

Θα είναι σκληρή μάχη και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο Παπαγιάννης έχει κάνει ένα καλό τουρνουά μέχρι τώρα, αλλά μπορούν να έχουν πέντε παίκτες στο παρκέ όχι έξι.

Σχετικά με τον παίκτη που θεωρεί σημείο αναφοράς από την ελληνική ομάδα: "Ο Τόμας Γουόκαπ, μου αρέσει ο τρόπος που ελέγχει το παιχνίδι και ηρεμεί τους συμπαίκτες του".

"Δεν υπάρχουν φαβορί. Αν θυμάμαι καλά η Ελλάδα είχε κερδίσει το 2017. Θα είναι σκληρό παιχνίδι και πρέπει να σεβαστούμε την Ελλάδα, έχει εμπειρία από τέτοια παιχνίδια. Κανείς δεν έχει πλεονέκτημα, είναι 50-50"