Skip to main content

Καναδάς: Το απίστευτο ρεκόρ με τις 44 ασίστ, εννέα παίκτες με διψήφιους πόντους

 Ο Καναδάς έκανε μια απίστευτη εμφάνιση και νίκησε τον Λίβανο με 128-73, με αποτέλεσμα να κάνει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

 Εξαιρετική εμφάνιση για τον Καναδά που επικράτησε του Λιβάνου με 128-73.

Οι "κόκκινοι" πέτυχαν 44 ασίστ στον αγώνα και είναι οι περισσότεροι που έκανε μια ομάδα σε έναν αγώνα από το 1994. Οχτώ ασίστ είχε ο Μπελ-Χάινς, επτά ο Αλεξάντερ-Γουόκερ, πέντε οι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ Ολινίκ και Φ. Σκράμπ. Οι Ετζίμ, Μπάρρετ και Μπρουκς είχαν από τρεις ασίστ, καθώς από δύο είχαν οι Αλεξάντερ και Εντέι και μια ο Πάουελ.

Ο Καναδάς έβαλε τους περισσότερους του πόντους σε αγώνα στην ιστορία του σε Παγκόσμιο Κύπελλο με 128, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ από το 1986 στο ματς με την Μαλαισία.

Εννέα παίκτες της χώρας από την Βόρια Αμερική είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, κάτι που έχει μόνο ξαναγίνει το 1990 στην αναμέτρηση ΗΠΑ-Νότια Κορέα.

Πρώτος σκόρερ με 17 πόντους ήταν ο Μπάρρετ, ενώ ακολούθησαν ο Μπέιλ Χάινς με 15 και ο Ετζίμ με 13 πόντους αντίστοιχα. Οι Αλεξάντερ Γουόκερ, Τζίλτζεους Αλεξάντερ, Ολίνικ και Εντέι σκόραραν από δώδεκα πόντους έκαστος. Οι Μπρούκς και Αλεξάντερ είχε από δέκα πόντους.

Δείτε το σχετικό tweet: