Skip to main content

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Αυτή είναι η επίσημη μπάλα της διοργάνωσης

Η επίσημη μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ​​2023 αποκαλύφθηκε από τον πολύτιμο και μακροχρόνιο συνεργάτη της FIBA, Molten.

 H Molten δημιούργησε ένα αποκλειστικό σχέδιο μπάλας για τους ομίλους και για την τελική φάση της διοργάνωσης, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη μπάλα παιχνιδιού σχεδιάστηκε από κοινού από τη FIBA ​​και τη Molten με βάση το εξαιρετικά αναγνωρισμένο BG5000, το οποίο χρησιμοποιείται σε διεθνείς αγώνες της FIBA ​​από τον Αύγουστο του 2019.

 Η σχεδιαστική φιλοσοφία της μπάλας παιχνιδιού είναι το «The Passion Wave» που αντιπροσωπεύει τόσο το πάθος για το μπάσκετ που σχηματίζει έναν καρδιακό παλμό όσο και τον τρόπο που εξαπλώνεται.  Τόσο η καρδιά όσο και τα στοιχεία κυμάτων αποτελούν μέρος του σχεδιασμού.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ ​​2023 θα είναι επίσης το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί από κοινού από τρεις χώρες και αναμφίβολα θα κάνει τους ανθρώπους να παθιαστούν και να ενθουσιαστούν με το μπάσκετ, φέρνοντάς τους ακόμα πιο κοντά.

 

Ο Ανδρέας Ζαγκλής, Γενικός Γραμματέας της FIBA, δήλωσε: «Η Molten είχε πάντα ως στόχο να είναι καινοτόμα και να επιτύχει την αριστεία. Συνεργάζονται στενά μαζί μας εδώ και 40 χρόνια για να το πετύχουν αυτό.

Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι με την επίσημη μπάλα παιχνιδιού. Ο υπέροχος σχεδιασμός και η ιδέα της, διατηρώντας παράλληλα το κράτημα και την ποιοτική απόδοση, που έχουν κάνει τις μπάλες μπάσκετ Molten εξαιρετικά δημοφιλείς στους παίκτες και τους οπαδούς.

Ως ο μακροβιότερος συνεργάτης της FIBA, η Molten ήταν πάντα ένα σημαντικό και πολύτιμο μέλος της οικογένειας της FIBA. Η συνεργασία τους αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για εμάς καθώς συνεχίζουμε να ανεβάζουμε το άθλημα. Τους ευχαριστώ για τη δέσμευσή τους στο μπάσκετ και στο FIBA», πρόσθεσε ο Ζαγκλής.

 

Η επίσημη παρουσίαση της μπάλας του παιχνιδιού ήταν μέρος της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στη Μανίλα, με τον Αργεντινό θρύλο, Λουίς Σκόλα, Παγκόσμιο Πρεσβευτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ 2023 της FIBA ​​και τον Πρέσβη των Φιλιππίνων, Λα Τενόριο να την αποκαλύπτουν .

Οι πωλήσεις των επίσημων μπαλών θα ξεκινήσει σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, αρχής γενομένης από την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA ​​2023.