Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Την Τρίτη (2/2) η κλήρωση των ομίλων του τουρνουα

Την Τρίτη 2/2, στα γραφεία της FIBA στην Ελβετία, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση  του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, ανδρών και γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Αναφορικά με το τουρνουά Ανδρών, την παρουσία τους στην τελική φάση του τουρνουά έχουν ήδη εξασφαλίσει οκτώ ομάδες από πέντε ηπείρους.

Ο λόγος για τις ΗΠΑ και Αργεντινή από την Αμερική, Ιράν και η διοργανώτρια Ιαπωνία από την Ασία, Νιγηρία από την Αφρική, Αυστραλία από την Ωκεανία και Γαλλία και Ισπανία από την Ευρώπη

Τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια θα πάνε στις ισάριθμες ομάδες που θα κατακτήσουν τα προολυμπιακά τουρνουά σε  Καναδά (στο οποίο συμμετέχει και η Εθνική μας ομάδα), Κροατία, Λιθουανία και Σερβία, από 29 Ιουνίου ως 4 Ιουλίου.

6xncf FBuk2Yue5a0KoKGQ

Από εκεί και πέρα, οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας, βάση της παγκόσμιας κατάταξης τους, όπου και θα δημιουργηθούν τρία γκρουπ των τεσσάρων ομάδων.

Όσον αφορά το τουρνουά των γυναικών, το εισιτήριο για το Τόκιο έχουν πάρει 12 ομάδες από  πέντε ηπείρους.

Πρόκειται για τις : Νιγηρία από την Αφρική, Καναδάς, Πουέρτο Ρίκο και ΗΠΑ από την Αμερική, Κορέα, Κίνα και η οικοδέσποινα Ιαπωνία από την Ασία, Βέλγιο, Γαλλία, Σερβία και Ισπανία από την Ευρώπη και Αυστραλία από την Ωκεανία.

Οι 12 ομάδες θα δημιουργήσουν 12 γκρουπ δυναμικότητας, με βάση την κατάταξη τους σο ranking της FIBA, και θα δημιουργηθούν και σε αυτή την περίπτωση από τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Να σημειωθεί πως δεν μπορεί να υπάρχει παραπάνω από ένας όμιλος με δύο ομάδες από την Ευρώπη και όχι περισσότερες από μία ομάδες της ίδιας ηπείρου στον ίδιο όμιλο.

https://www.youtube.com/watch?v=X8xEy3wyXRs&feature=emb_title

Να σημειωθεί πως η κλήρωση θα μεταδοθεί σε live streaming από το κανάλι της FIBA στο youtube αλλά και στο Facebook.